Gazeteci Sinan Aygül’e saldıran AKP’li başkanın korumalarına ilk duruşmada tahliye

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 7:27 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 7:27 pm

Gazeteci Sinan Aygül‘e saldırıdan tutuklanan AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları ilk duruşmadan tahliye edildi. Korumalar saldırı sonrası görevden uzaklaştırılmıştı.

Bitlis’te Tatvan Belediyesi’yle ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getiren gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysali’nin saldırısına uğramıştı. Saldırı sonrası görevden uzaklaştırılan korumalar tepkiler üzerine ‘silahla kasten yaralama’ suçundan tutuklanmıştı.

Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Punto24’ün aktardığına göre polis memuru sanık Kaplan, savunmasında şunları kaydetti: “Ben kesinlikle Aygül’e vurmadım. Çevremi tehdit etmedim, şiddet göstermedim ve polis kimliğimi göstermedim. Ben kavgayı ayırdım ama Aygül bana şişe ile saldırdı, etrafındaki kişiler de bize saldırmaya çalıştılar. Biz de olay yerinden ayrıldık.”

Diğer sanık Yücel Baysali de savunmasında “Ben sopayla kafasına vurmadım ama savcı baskı kurarak bana bunu söyletti” ifadelerini kullandı.

Mahkeme tutuklulukta geçirdikleri süre ve delillerin toplanmış olması sebebiyle sanıkların tahliyesine karar vererek, davayı 14 Aralık 2023’e erteledi.

Gazeteci Sinan Aygül’e saldıran korumalar tutuklandı

Sinan Aygül’ün saldırıya uğradığı anların görüntüleri ortaya çıktı

Gazeteci Sinan Aygül: Tatvan belediye başkanının korumalarının saldırısına uğradım

Tatvan Belediye Başkanı Geylani’nin başına çelenk düştü