Son yazısı bugün yayınlanmıştı… Rauf Tamer hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 5:48 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 6:02 pm

Gazeteci Rauf Tamer evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Rauf Tamer’in son yazısı bugün yayınlanmıştı.

Posta Gazetesi yazarı Rauf Tamer, 86 yaşında yaşamını yitirdi.

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu İstanbul Ulus’taki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Tamer, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

64 yıllık meslek hayatında çok sayıda başarılı habere imza atan Tamer, uzun yıllardır da gündemdeki konuları Posta Gazetesi’ndeki köşesinde değerlendiriyordu. 1937 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Rauf Tamer, Bursa Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.

1959’da Cumhuriyet Gazetesi spor muhabirliğiyle meslek hayatına başlayan Tamer, Ekspres, Tasvir, Yeni İstanbul, Tercüman, Hürriyet, Sabah ve Star’ın da aralarında bulunduğu pek çok gazetede görev yaptı. Tamer, uzun yıllardır da Posta Gazetesi’nde gündemi değerlendirdiği yazılarıyla okurlarıyla buluşuyordu.

SON YAZISI BUGÜN YAYINLANMIŞTI: ‘LANETLEYEREK’

Rauf Tamer’in son yazısı bugün yayınlanmıştı.

Posta’da yayınlanan ‘Lanetleyerek’ başlıklı yazısından bir kısım şöyle:

“Fotoğraflara bakamıyorum. Soykırım haberlerini dinleyemiyorum. Yazı yazmak üzere masaya oturduğumda sinirden titriyorum… Ulan ben ne biçim gazeteciyim diye söyleniyorum… Vallaha bu olay beni hasta etti. Çok sevdiğim müzik sesine bile dayanamıyorum.

Yılların birikimi olsa gerek… Bu zulüm yeni değil ki… Yıllardır var… Var ama bu derece şerefsizce olanını hiç görmemiş ve duymamıştık. Filmlerde bile rastlamadık… Kitaplarda bile okumadık. Bu nedir böyle? – Muasır medeniyet midir? Bu mudur sahi? Şampiyon Amerika. Uzay fatihi.

Netanyahu zihniyeti bir de Türkiye’ye laf atıyor. Yahudi vatandaşlarımıza Türkiye’yi terk etmelerini telkin ediyor. Bizden tek çivi sökemez… Tek Yahudi vatandaşımız bile Türkiye’yi terk etmez… Ama biz İsrail’deki Yahudilere “Orada hayatınız tehlikede, buyurun Türkiye’ye” desek, büyük bir deplasman başlar. Deneyelim mi?”

YAZININ TAMAMI