Gazeteci, radyocu Rauf Gerz trafik kazasında yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 8:39 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 3:28 pm

Gazeteci ve radyocu 56 yaşındaki Rauf  Kemal Gerz’in idaresindeki motosiklete bir otomobil çarptı. Bir maganda şoförün sıkıştırmasıyla bariyerlere çarpan Gerz, olay yerinde yaşamını yitirdi. Başta, Günaydın ve Hürriyet olmak üzere uzun  yıllar havacılık sektöründe hem  muhabirlik hem de üst düzey yöneticilik yapan Gerz’in ölümü basın ve havacılık camiasında büyük üzüntü yarattı.

TEM Otoyolu Sultangazi mevkiinde gerçekleşen kazada Yüksel Çalkam’ın idaresindeki otomobil, otoyoldan çıkış yapacağı sırada sağ tarafında bulunan Rauf Kemal Gerz’in motosikletine çarptı.

Kazanın etkisi ile sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği motosiklet bariyerlere çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiğini belirledi.

Otomobil sürücüsü Yüksel Çalkam, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazaya ilişkin soruşturma sürüyor. Çalkam ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Yüksel Çalkam, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MUHABİRLİK… RADYOCULUK… KURUMSAL İLETİŞİM…

Gazeteciliğe 1984 yılında Son Havadis Gazetesi’nde başlayan Rauf Gerz, ardından Günaydın gazetesinde çalıştı.  1988’den itibaren Atatürk Havalimanı’nda muhabirlik yapan Gerz, 1991-2000 yılları arasında da Hürriyet Gazetesi’nin havacılık muhabiri olarak görev yaptı.

2004 yılından bu yana Onur Havayolları’nın Kurumsal İletişim Direktörü olan Rauf Gerz, aynı zamanda radyo programları da yapıyordu. Gerz’in kaleme aldığı şiirler de bir dergide yer alıyordu.

MOTOSİKLET TUTKUNU GAZETECİ

Kurumsal yöneticilik, gazeteci ve radyoculuğunun yanı sıra motosiklet tutkusuyla da bilinen Rauf Gerz, oldukça renkli bir hayata sahipti. Doğa düşkünü olan ve kendisine ait çiftliğinde hayvan yetiştiriciliği yapan Gerz, fotoğrafçılık, denizcilik, yazarlık gibi özellikleriyle de biliniyordu.

RAUF GERZ KİMDİR?

1966 yılında İstanbul’da doğan Rauf Gerz, evli ve bir çocuk babası. Marmara Üniversitesinde Türkoloji, Anadolu Üniversitesinde İşletme eğitimi aldı. 1984 yılında Son Havadis Gazetesi’nde muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 1987 yılında Günaydın Gazetesi’ne polis adliye muhabiri olarak geçti. 1988’de havacılıktan sorumlu muhabir olarak Atatürk Havalimanı’nda görev almaya başladı. 1

991-2000 yılları arasında Hürriyet Gazetesi’nin, havaalanı muhabiri olarak çalıştı. 2000 yılında aktif gazeteciliği bırakarak Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kurucu ekibinde yönetici olarak görev aldı. Bu görevinin yanında 2002-2006 yılları arasında Akşam Gazetesi’ne haftalık havacılık ve motosiklet sayfaları hazırlamaya başladı.

2004 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ayrılarak Onur Havayolları’nın Kurumsal İletişim Direktörü oldu. Aynı zamanda 2006-2008 yılları arasında Forum Diplomatik Gazetesi’nde politika ve ekonomi alanında köşe yazarlığı yaptı. 2008 yılından itibaren 2012’ye kadar NTV Radyo’da OnAir isimli haftalık havacılık sohbet-bilgilendirme programını Oğuz Otay’la birlikte sundu.  Son olarak Kafa Radyo’da, yine Oğuz Otay’la birlikte ‘Sırası Gelmişken’ programını yapıyordu.

Bu arada 2009 yılından günümüze kadar MotorOn isimli motosiklet dergisine test yazıları ve motosiklet felsefesi üzerine köşe yazıları yazıyordu.

Halen Onur Havayolları Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevine devam eden Rauf Gerz, havayolunun bünyesinde bulunan dergilerin yanı sıra ulaşım sektöründeki başka dergilerin de yayın başkanlığıyla birlikte koordinasyonunu da yönetmektedir.

KADERİNİ YAZMIŞTI SANKİ

Motosiklet tutkunu olan Rauf Gerz, 2017 yılında yazdığı yazıda, sanki kaderini paylaşıyordu. İşte o yazı:

“Kader ve gitmek üzerine…

Ünlü rallici Renç Koçibey bir trafik kazasında rahmetli olduğunda elbette ki haddim olmayarak çok şaşırmıştım. Onun gibi bir ustanın başına böyle bir şeyin nasıl geldiğine inanmak zaman almıştı.

Sonra Kemal Merkit’in hayatını kaybettiği kaza beni derinden etkilemişti. Kendisini bir motosiklet duayeni ve aynı zamanda yaşam gurusu olarak tanımlıyordum. Aradan uzun süre geçtikten sonra Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu yine orada bulunmak dışında kendi hatası olmayan motosiklet kazasında hayatını kaybetti. Son olarak da Tek Teker Arif lakaplı Arif Razgatlıoğlu’nun Antalya’daki kazası meydana geldi.

Ben kadere inanırım. Bir muhasebeciysen yaşamını ofiste kaybetme ihtimalin oranlar içinde en yükseklerden birisidir. Bir inşaat çalışanıysan başka tehlikeler bekler seni. Elbette herkesin amacı yatağında huzur içerisinde gözlerini yummaktır.

Elbette çok tehlikeli bir eylem motosiklete binmek.
Hepimiz insanız ve en temel duygumuz da korku. Bu korkunun hiçbir zaman yok sayılmaması gerektiğini tekrarlamışımdır her zaman. Ama bu defa talih orantısız bir korku saldı içimize bu art arda gelen kazalar. Bunun ruhumuzda yarattığı baskıyı aşmamız gerek.

Çocukluğumda karanlıkta kalarak gençlik yıllarıma kadar yaşadığım ağır kekemeliğimi Fatih Camii’nin mezarlığında geçirdiğim birkaç saatlik dayatmayla sonunda aşmış birisi olarak ahkam kesebilirim ki üzerine gidin ve bu korkudan kurtulun.

Sonra; ister binersiniz, ister binmezsiniz.”
Rauf Gerz (2017)

Bakan Kurum Adana’da plastik atık yok dedi CHP’li Bulut atıkları tek tek sergiledi