Gazeteci Müyesser Yıldız: Beni yargılayan savcıyla emekli amiralleri yargılayan savcı aynı

Yayın tarihi: 9 Nisan 2021 Cuma 2:58 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2021 Cuma 5:17 pm

TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programına konuk olan Gazeteci Müyesser Yıldız,  Montrö açıklaması imzacıları arasında yer alan 10 emekli amiralin gözaltına alınmasını değerlendirdi. Yıldız, “Benim olayımda olmayan askeri casusluk soruşturmamı yapan savcı ile bu olayın savcısı aynı.” dedi.

TELE1’de Begümhan Aydoğan’a konuk olan Oda Tv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, 104 emekli amiralin imzasıyla yayınlanan ‘Montrö Açıklaması’nın ardından yapılan gözaltılar hakkında konuştu. Açıklamaya imza vermeyen 38 emekli amiral arasında bazı isimlerin hükümete yakınlığıyla tanındığını vurgulayan Yıldız, “Dün bunu yapanlar eğer FETÖ’cü idiyse, bugün bunu yapanlar kim? Aynı senaryonun bir başka versiyonuna mı geçtik? Balyoz Ergenekon’un devamı niteliğindeki bir süreç yaşadığımızı düşünüyorum. Ordu tasfiye ediliyor.” açıklamasında bulundu.

Gözaltındaki iki emekli amiralin sağlık durumunun kötü olduğundan bahseden Müyesser Yıldız şunları söyledi:

“Emniyette tutulan iki kişinin sağlık durumları kötü. Biri tiroid kanseri diğeri de daha yeni kalp ameliyatı olmuş. Özellikle Ali Sami Ünsal’ın derhal hastaneye kaldırılması lazım. Çok bitkin olduğu ve zor yürüdüğünü öğrendik. Bu nasıl bir asker düşmanlığıdır? Emekli amirallere yapılanlar orduya çok zarar veriyor. Bu azaptır, geçmişte de yapıldı. Yeni azaplara imza atmasınlar.”

“Gözaltındaki emekli amirallerden Ali Sadi Ünal kanser hastası ve durumu kötüye gidiyor” – GÜN ORTASI