Gazeteci Hülya Kılınç: Fotoğraflar kasıtlı olarak çekildi

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 11:42 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 11:42 pm

Libya’da şehit olan MİT mensuplarına ilişkin haberleri nedeniyle hakkında verilen hapis cezası kararının onanmasının ardından yeniden tutuklanan gazeteci Hülya Kılınç, serbest bırakıldı. Kılınç, kendisini cezaevine götüren kadın polisin üniformasında ‘ahlak polisi’ yazmasına ilişkin konuştu.

Cumhuriyet’e konuşan Kılınç, cezaevine girdiği günün sabahı eşyalarını hazırlayıp adliyeye giderek teslim olduğunu belirterek, ilk olarak erkek polislerin kendisini emniyet müdürlüğüne götürdüğünü söyledi. Burada bir süre bekledikten sonra asayiş şubeye geçtiklerini ve oradan da hastaneye götürüldüğünü aktaran Kılınç, bu süreçte yanında kadın polis bulunmadığını anlattı.

Sonrasında tekrar emniyet müdürlüğüne gittiklerini belirten Kılınç, ”Burada cezaevine gideceğimiz söylendi. En önde ben gittim. Tam kapıya geldiğimde karşımda iki tane Anadolu Ajansı muhabirini gördüm. Sonra koluma bir kadın polis girdi. Üniformasında ne yazdığını göremedim. Birlikte çıktık ve araca yürürken sürekli Anadolu Ajansı muhabirleri vardı. Araca bindim. Ben yanımdakinin ahlak polisi olduğunu bilmiyordum” dedi. Kılınç, bu durumun ilk başta kasıtlı olduğunu düşünmediğini ve serbest bırakıldıktan sonra Anadolu Ajansı ile görüştüğünü söyledi.

Akit’ten Kılınç’ın ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasına ‘ahlaksız’ yorum

“KASITLI ÇEKİLDİ”

Kılınç, sözlerine şu şekilde son verdi:

“Benim içeriden çıkarken fotoğrafımın çekileceğini bilen bir polis yanıma neden ahlak polisini verir? Bu fotoğrafların kasıtlı olarak çekildiğini ve AA ile önceden görüşüldüğünü düşünüyorum. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Sonuna kadar bunu götüreceğim. Bunun bir bedeli varsa hesap vermeleri gerekiyor. Bunun, kadın kimliğimden dolayı kaynaklandığını da düşünüyorum.”