Akit’ten Kılınç’ın ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasına ‘ahlaksız’ yorum

Yayın tarihi: 16 Şubat 2022 Çarşamba 12:52 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 12:52 pm

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Akit gazetesi, MİT haberleri sebebiyle ahlak şube ekipleri tarafından gözaltına alınan ve tutuklanan gazeteci Hülya Kılınç’ı hedef aldı. Gazete, Kılınç’ın ahlak şube ekipleri tarafından gözaltına alınmasını ‘ince ders’ olarak yorumladı.

Libya’da öldürülen MİT mensubunun kimlik bilgilerini ifşa etmekle suçlanan ve cezasının onanması üzerine cezaevine giren gazeteci Hülya Kılınç’ın cezaevine ahlak şube ekipleri tarafından götürülmesi tepki topladı. Akit ise  Kılınç’ı hedef gösterdi. Gazete, Kılınç’ın ahlak şube ekipleri tarafından gözaltına alınmasını “MİT mensubunun kimliğini ifşa edene ince ders! Ahlak polisi cezaevine götürdü!” başlığıyla yorumladı.

‘AHLAK’ YAZILI KADIN POLİS EŞLİK ETTİ

Bir MİT mensubunun Libya’da şehit olmasına ilişkin haberleri nedeniyle yargılanan Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’e verilen hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı. Kararın ardından kendileri teslim olan ve cezaevine gönderilen gazeteci Barış Pehlivan ve Murat Ağırel dün gece geç saatlerde serbest bırakılmıştı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’nin kararıyla Manisa’da E Tipi kapalı Cezaevi’ne gönderilen gazeteci Hülya Kılınç’ın ise cezaevi komisyonun kararının ardından, bugün gün içerisinde tahliye olacağı bilgisine ulaşıldı. Kılınç’a cezaevine götürülürken Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’nden üzerinde ‘Ahlak’ yazılı kadın bir polisin eşlik etmesi tepkilere sebep oldu.

Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç yeniden cezaevinde

AVUKAT ÜLGEN: KADIN POLİS OLMADIĞI İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Avukat Celal Ülgen, Halk TV’de konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kılınç’ın ahlak şube tarafından gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kılınç’ın kadın polis olmadığı için ahlak şube tarafından gözaltına alındığı yönündeki iddiayı yalanlayan Ülgen şöyle konuştu:

“Hülya’yı ilk gözaltına almaya giden asayiş şube. Onlar aldıktan sonra ahlak polisi yazan ekibe teslim etmişler. Teslimattan sonra şehir hastanesine, hastaneden adliyeye, adliyeden cezaevine hep ahlak polisi yazan kadın polisle gitmiş. Demek ki kadın polis olmadığı için ahlak şubeden birisi alınmış diye bir şey yok.”

CHP İL BAŞKANI BALABAN’DAN TEPKİ

CHP Manisa İl Başkanı Musa Semih Balaban, gazeteci Hülya Kılınç’ın cezaevinde kaldığı süre içerisinde gereğinden fazlasıyla yıprandığı bunun somut verilerinin yakalandığı göğüs kanseri ile ortaya çıktığını hakkında istinaf mahkemesinin cezayı onamasıyla birlikte meydana gelen ‘Ahlak Bürosu’ yazılı yelekli kadın polislerce gözaltına alınmasıyla ikinci kez yıkıldığına işaret etti.

“DAVA AÇACAĞIZ”

Balaban, “Yapılan bu tavır kesinlikle kabul edilemez. Gazeteci Hülya Kılınç’a yönelik yapılan bu davranış büyük bir ahlaksızlıktır. İnsan haklarına ciddi bir saldırıdır. Büyük bir skandala imza atılmıştır. Manisa emniyetinde onlarca kadın polis polisimiz dururken veya TEM şubesine ait yelekler varken neden Asayiş Şubesine bağlı Ahlak Bürosundan yardım istenmiş ve üstüne üstlük ‘Ahlak Bürosu’ yazılı yelek tercih edildi’ bu yönüyle de bakıldığında akıllara bir çok soru işareti getiriyor. İnsanın aklıyla dalga mı geçiliyor. Bunu gerçekleştirilenlerin ve emri verenlerin en kısa sürede Hülya Kılınç ve ailesinden özür dilenmesi gerekmektedir. Bizler il yönetimi olarak bu süreci hukuki açıdan da takipçisi olacağız ve partimizin hukuk bürosu aracılığı ile ilgililer hakkında dava açacağız. Gazeteci Hülya Kılınç bizim onurumuzdur” dedi.

Şahan Gökbakar’dan Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’in tutuklanmasına tepki