Gazeteci Hilmi Hacaloğlu İmamoğlu’nun sözlerinin arka planını anlattı!

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 1:53 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 2:08 am

CHP’de değişim tartışmalarının öncüsü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını açıkladı. Gazeteci Hilmi Hacaloğlu bu açıklamanın alt metnini TELE1‘de anlattı.

Genel seçimler sonrası CHP’de başlayan değişim tartışmalarında öncü olarak gösterilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı. İmamoğlu’nun açıklamalarının alt metnini Gazeteci Hilmi Hacaloğlu TELE1’de yayınlanan Açıkça programında anlattı. Hacaloğlu, “Ben konuşmasının bütününde şunu gördüm. ‘Yola çıktım resmi olarak aday değilim. Bunu parti kurulları kararlaştıracak. Burada haddimi aşan bir talebin içinde olmam’ demeye getirdi. Ben önce İstanbul’u alacağım ve 2028’de de Cumhurbaşkanı adayıyım demeye getirdi. CHP Genel Başkanlığı beklentisi olmadığını satır aralarında okudum. Onun ana niyeti Cumhurbaşkanı olmak.” dedi.

Hacaloğlu, İmamoğlu’na “Siyasi yolculuğunuz için risk içeriyor önceden aldığınız güvenceler var mı?” diye sorduğunu ifade ederek, “İmamoğlu ‘2024’de rakibimin kim olduğunu biliyorum dedi’ ben de ona Erdoğan’ı mı kast ediyorsunuz yoksa AKP’nin çıkartacağı adayı mı? diye sordum o da ‘Başka bir şey söylemeyeceğim bununla ilgili’ dedi. Ben ve oradaki tüm gazeteciler esasında İmamoğlu’nun rakip olarak Erdoğan’ı aldığını anladık” dedi.

Gazeteci Pehlivan’ın Avukatı Hüseyin Ersöz: Bir can güvenliği riski var!