Güngör Arslan son yolculuğuna uğurlandı

Yayın tarihi: 20 Şubat 2022 Pazar 1:44 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2022 Pazar 5:25 pm

Kocaeli’de, Ses Kocaeli Gazetesi’nin sahibi Güngör Arslan, ofisinde silahlı saldırıyarak hayatını kaybetmesinin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cinayetin ardından gözaltına alınan Ramazan Ö.’nün ilk ifadesinde, yazısını beğenmediği için Arslan’ı öldürdüğünü iddia ettiği öğrenildi.

Kocaeli Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamasında, “Olayı gerçekleştirdiği anlaşılan R.Ö. isimli şahıs, suç aleti tabancayla emniyet birimlerimizce gözaltına alınmış olup, bu menfur saldırının aydınlatılması için çok yönlü soruşturma başlatılmıştır. Basın mensubu Güngör Arslan’a yönelik gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz” demişti.

Güngör Arslan, hayatını kaybetmesinin ardından Kocaeli’deki Fevziye Camiinden kaldırılarak Bağçeşme Mezarlığı’na defnedildi. Arslan’ın son yolculuğuna birçok gazeteci gelerek yoğun katılım sağladı.

Cenaze törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, siyasi partilerin il başkanları, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, gazeteciler ve yurttaşlar katıldı.

Vali Yavuz, Güngör Arslan’ın eşi Suna Arslan’a başsağlığı dileğinde bulundu. Suna Arslan “Siz eğer bunu bulursanız, o zaman bana başsağlığı dileyin” dedi. Vali Yavuz ise “Hiç endişeniz olmasın bulacağız” diyerek cevap verdi.

ŞÜPHELİNİN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Cinayetin ardından gözaltına alınan Ramazan Ö.’nün ilk ifadesinde, yazısını beğenmediği için Arslan’ı öldürdüğünü iddia ettiği öğrenildi. Evrensel’in aktardığına göre ise Ramazan Ö., kendisine “Seni çok rahat ettireceğiz” diyen kişilerin talimatıyla gazeteci Arslan’ı öldürdü.

Gözaltına alınan 21 yaşındaki Ramazan Ö.’nün ise emniyetteki sorgusu sürüyor. Polis, Ramazan Ö. ile bağlantılı olan kişileri tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

“GÜNGÖR ARSLAN’I VURACAĞIZ, BUNU DA SEN YAPACAKSIN”

Evrensel’den Meltem Akyol’un aktardığına göre ise Ramazan Ö., 2 kişinin kendisine “Güngör Arslan’ı vuracağız. Bunu da sen yapacaksın. Seni çok rahat ettireceğiz” dediğini söyledi.

Kendisine “Güngör Arslan’ı vuracağız. Bunu da sen yapacaksın. Seni çok rahat ettireceğiz. Bir daha hiçbir sorun yaşamayacaksın, ailen de böyle bir sorun yaşamayacak” denildiğini anlatan Ramazan Ö., daha sonra Derince bölgesinde boş bir araziye götürülerek atış talimi yaptıklarını ifade etti.

Gazeteci Güngör Arslan uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti