Gazeteci Demirdöğen önemli iddia! “Bazı danışmanlar gazetecileri yanıltıyor”

Yayın tarihi: 28 Aralık 2022 Çarşamba 6:14 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2022 Çarşamba 6:30 pm

Gazeteci İsmet Demirdöğen, İYİ Parti’de kendisini genel merkezin ‘yetkili ismi’ olarak tanıtan kişilerin gazetecilere bilgi aktardığını söyledi. Demirdöğen, bu kişilerin kendi siyasi görüşlerini partiye aitmiş gibi sunduğunu belirterek, “Nevşin arkadaşımızın onlardan biri ile görüşmüş olduğuna eminim” dedi.

Gazeteci Nevşin Mengü’nün İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Altılı Masa hakkında söylediğini iddia ettiği sözleri İYİ Parti’den genel merkezin ‘yetkili’ ismi olarak tanımlayan bir kişi tarafından iletildiğini söyledi.

Mengü,  Akşener’in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Ahlatlıbel’deki baş başa görüşmesinde, “Altılı Masa kaybettiriyor, formatının değiştirilmesi lazım. Bu şekilde olmaz” sözlerini diyeceğini iddia etti.

Mengü’nün kulis bilgisini Akşener’in basın danışmanı Murat İde yalanladı. İde, “Türkiye için önemli bir süreci sabote eden biri” ifadelerini kullandı.  Akşener de bugün Gazeteci Murat Yetkin’e masanın dağılmayacağını söyledi.

“NEVŞİN MENGÜ’NÜN ONLARDAN BİRİ İLE GÖRÜŞMÜŞ OLDUĞUNA EMİNİM”

TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası isimli programa konuk olan Gazeteci İsmet Demirdöğen, İYİ Parti’den bazı kişilerin gazetecilere ‘sufle’ vererek kendi görüşlerini parti görüşleri gibi bilerek ve isteyerek yansıttığını söyledi. Demirdöğen şunları dile getirdi:

“İYİ Parti içerisinde gelişmelerden hazzetmeyen, iktidar cephesinden gelen hamlelere açık isimler olabilir. Sayın Kılıçdaroğlu 27 Nisan’dan beri feryat ediyor. Kendinden menkul gazeteciler üzerinden yorumları, Beşli Çete’nin görüşmek istemesi… Nifak çıkartmaya çalışıyorlar. Danışman olduğunu iddia eden kişiler de kendi değerlendirmesini, kendi beklentisini partiye aitmiş  gibi gazetecilere iletiyorlar. Gazeteci arkadaşlar, hızlı hareket etmek adına, kaynağından tekrar doğrulatma görevinden uzaklaşarak kendi yayınlarında kendi köşelerinde ifşa ediyorlar. Sonucuna bakmadan. Medya bu hale getirilmemiş olsaydı, bu arkadaşlar bir gazete bir TV’de çalıyorlar  ve üzerinde editoryal bir sorumlu olurdu. İşte AKP’nin medyayı çökertme planını getirdiği aşama bu. Bu tür içeriden gelen manipülasyonlar alet olmakta hem kendilerine hem de mesleklerine zarar vermekte.

Bunlar kendilerini genel merkezin yetkin bilgili ismi olarak tanımlayıp gazetecilere sufleler iletebiliyorlar. Nevşin, arkadaşımızın onlardan biri ile görüşmüş olduğuna eminim. Masayı dağıtmak isteyen çevrelerin liderlerin zor durumda belirtmek isteyen birileri olabilir. İYİ Parti’nin kurultay yarışında olduğu ve Akşener’in merkezde konumlanması için mücadele ettiğini görüyoruz”