Gazeteci Can Ertan hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 2:30 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 2:30 pm

Koronavirüs nedeniyle tedavi gören gazeteci Can Ertan, tansiyona bağlı baş dönmesiyle yere düşüp beyin kanaması geçirdikten sonra yoğun bakıma alınmıştı. Gazeteci Can Ertan üç gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği soğuk algınlığı sonucu nefes almakta zorlanmaya başlayınca koronavirüs testi yaptıran ve test sonucu pozitif çıkan gazeteci Can Ertan, Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi edildiği hastanede tansiyona bağlı baş dönmesiyle yere düşüp beyin kanaması geçiren Ertan’ın yoğun bakım alındı. Yoğun bakımda geçirdiği üç günlük yaşam mücadelesini kaybeden Ertan, yaşamını yitirdi. Ertan için Kültür Park’taki Çağdaş Gazeteciler Derneği önünde tören yapılacak ardından Ulucami’de ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Alacahırka Mezarlığında defnedilecek.

HAYATINI KAYBETTİ

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, sosyal medya hesabından Ertan’ın yaşamını yitirdiğini şu sözlerle duyurdu:

“Sevgili dostumuz Can Ertan’ı az önce kaybettik. Can gerçek bir yurtsever olmasının yanı sıra iyi bir gazeteci ve en önemlisi çok iyi bir insandı. Bursa önemli bir değerini yitirdi. Çok üzgünüm”

CAN ERTAN KİMDİR?

Gazeteci Can Ertan, Bursa Hakimiyet’te köşe yazarlığı; AS TV’de “Haber Turu” ve “Gündem” programlarında sunuculuk ve yorumculuk, RADYO S’de “Mavi Nota” adlı caz programının yapımcılık ve sunuculuk, Yeni Bursa’da köşe yazarlığı, Bursa Haber’de köşe yazarlığı, Yeni Marmara’da köşe yazarlığı, ON TV’de programcılık ve yorumculuk yaptı.

Yunanistan sınırında 12 göçmen donarak hayatını kaybetti