Gazeteci Banu Güven: HDP’nin kapatılması Bahçeli’ye bir hediyedir

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 12:56 pm - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 3:19 pm

Gerçeğin İzinde programına konuk olan gazeteci Banu Güven, “HDP’nin kapatılması Bahçeli’ye bir hediyedir. Erdoğan MHP’ye eyvallah diyerek de iktidarda kalmak istiyor.” dedi.

Gazeteci Banu Güven, Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk oldu. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesini ve HDP’ye kapatma davası açılmasını değerlendiren Güven, “HDP’nin kapatılması Bahçeli’ye bir hediyedir. Erdoğan MHP’ye eyvallah diyerek de iktidarda kalmak istiyor.” dedi. Güven, şöyle konuştu:

“Erdoğan’ı en zorlayan isim Demirtaş. Eğer muhalefetin içinden bir unsuru çekerse tekrardan partileşmek seçimlerde daha çok sıkıntı yaşatır; 6 milyon seçmenden bahsediyoruz. HDP seçmeni inatçı bir seçmen 2015’de Diyarbakır’daki eylemde yaralananlar sedyelerle sandığa gittiler. Siyasi olarak oynanan oyunları görüyorlar ama bir yandan da nasıl küsmesinler ne kadar seçtikleri insan varsa hepsi ceza evinde. 6 milyon seçmen olmasın biraz dursun istiyorlar ama o kadar kolay değil.”

AKP’nin MHP’ye muhtaç olduğunu belirten Güven, şöyle devam etti:

“MHP, AKP’nin muhtaç olduğu bir ortak. 2015’te çözüm süreci sonuçlanmadan erdoğan kürtlerden tek adam rejimine bir destek beklerken MHP”ye muhtaç olacağını bilmiyordu. HDP’nin kapatılması Bahçeli’ye bir hediyedir. Erdoğan totalde MHP’ye eyvallah diyerek de iktidarda kalmak istiyor.”

“İNSANLAR PİYON OLARAK KULLANILIYOR”

Mülteci sorununa da ilişkin konuşan Güven, şunları söyledi:

“Merkel, AB başkanıyken “AB göç politikası oluşturulması lazım” demişti. AB kamplarını gördüm korkunç gerçekten. Yani bu bir mesele; insanlar bir piyon olarak kullanılıyor. Şimdi Biden yönetime geldikten sonra bu alanda stratejik çıkarlar nasıl şekillenecek? Avrupa Birliği’nin dozu belirleyici olacaktır göçmen konusunda.”