Gaye Su Akyol’dan Financial Times’ın başlığına: Müthiş saçma, provokatif, aynı zamanda sığ ve içerikten bağımsız

Yayın tarihi: 1 Aralık 2022 Perşembe 2:01 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2022 Perşembe 2:10 pm

Sanatçı Gaye Su Akyol, Financial Times ile yaptığı söyleşinin “Erdoğan’ın en kötü kabusu” başlığıyla yayınlanmasını değerlendirdi. Akyol, , “Müthiş saçma, provokatif, aynı zamanda sığ ve içerikten bağımsız bir başlık atılmış” dedi.

İngiliz Financial Times Gazetesi, Gaye Su Akyol’un Türkiye’de Dunganga Records, dünya genelinde de Glitterbeat etiketiyle yayımlanan yeni albümü vesilesiyle Gaye Nick Hasted imzalı söyleşiyi yayınladı.

Hasted ‘Türk Şarkıcı Gaye Su Akyol Erdoğan’ın En Büyük Kabusu’ başlıklı yazısında “Gaye Su Akyol’u en son 2019’da İstanbul’da gördüğümde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük kabusu gibiydi. Kadıköy’de ateşli bir kalabalığa şarkı söylüyordu. Yarasa kanatlı gümüş bir pelerin ve ona uygun bir büstiyer giymişti, göbeği çıplaktı ve diz hizasında çizmeleri vardı. Cinsel özgürlüğünü elde etmiş, ilham dolu rock kadınının bilimkurgu vizyonu gibiydi” ifadelerine yer verdi.

GAYE SU AKYOL: MÜTHİŞ SAÇMA

Sanatçı Gaye Su Akyol’dan ise Financial Times’ın başlığıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Akyol sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Müthiş saçma, provokatif, aynı zamanda sığ ve içerikten bağımsız bir başlık atılmış. Ama gerçekler yeterince ağır ve yerli yerinde” ifadelerine yer verdi.

 

Gelen tepki ve eleştirilerin ardından söz konusu haberin başlığı, “Türk şarkıcı Gaye Su Akyol- umut ve özgürlük” şeklinde değiştirilmişti.

Sosyal medyadaki Gaye Su Akyol tartışması Financial Times’a başlık değiştirtti