Garsonlar denizin içinde servise zorlandı! Ülke ayağa kalktı

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2023 Pazar 3:32 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2023 Pazar 3:32 pm

Rodos adasında sahildeki bir restoranda, garsonlar denizin içinde turistlere servis yapmaya zorlandı. Görüntüler Yunanistan’ı ayağa kaldırırken, bakanlık sorumlular hakkında soruşturma başlattı.

Yunanistan’ın turizm noktalarından Rodos adasındaki bir restoranda kaydedilen görüntüde, bir garsonun, elindeki tepsiyle göğsüne kadar yükselen suyun içinde yürüyerek turistlere hizmet ettiği görüldü. Sosyal medyada paylaşılan video Yunanistan’ı ayağa kaldırdı. Söz konusu video nedeniyle işletmeye tepki gösterilirken, Yunan yetkililer konuyla ilgili açıklama yaptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mekanın sahibinin, Yunan parlamentosunun kantinin işletmeciliğini yapan bir girişimci olduğu ortaya çıktı. Yunan yetkililer, tepki çeken olayla ilgili soruşturma başlattı.

“ÇALIŞANLAR KÖLE DEĞİLDİR”

Çalışma Bakanı Adonis Georgiadis, “Bu görüntüler mide bulandırıcı. Görür görmez müfettişleri gönderdim. Hepimiz şunu anlamalıyız ki kölelik çağı bitti. Çalışanlar köle değildir, hakları olan insanlardır. Bu haklarını elde etmeleri için buradayız. Bunu unutan her iş insanı bunun karşılığını alacaktır” diye konuştu.

PLATFORM YASALARA UYGUN İNŞA EDİLMİŞ

Yunan sahil güvenlik ekiplerinin de “Beach club”ta incelemelere başladığını ve denizin üzerine kurulan bu locaların yasal olup olmadığının mercek altına alındığı kaydedildi. Fakat, Yunan medyası bu platformların yasalara uygun olarak inşa edildiğinin tespit edildiğini aktardı.

GARSON KONUŞTU: BÖYLE BAHŞİŞ ALIYORUM

Yaşananların merkezinde yer alan genç garson da Yunan medyasına konuştu. İsmini açıklamayan genç garson, “Böyle çalışmaktan gocunmuyorum. Bu sayede günde 200 euroya kadar çıkan bahşiş alıyorum” dedi.

Rusları eğlendirmek için garsonları oynattılar