Garo Paylan’dan adaylık çıkışı: Kimsenin kayyumlara dokunulmazlıklara yeterli sesi çıkmadı!

Yayın tarihi: 10 Ocak 2023 Salı 11:01 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 11:12 pm

HDP’li Garo Paylan TELE1’de yayınlanan Açıkça programında HDP’nin ‘Seçime kendi adayımızla gideceğiz’ çıkışını değerlendirdi. Paylan, “Kayyumlara, dokunulmazlıklara, partimizin kapatılmasına kimsenin yeterli sesi çıkmadı” açıklamasını yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Kars’ta yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayımızla gideceğiz” çıkışında bulunmuştu. HDP’nin Emek ve Özgürlük İttifakı ortakları  TİP ve EMEP TELE1’e yaptıkları açıklamalarda ortak adayda görüş yatkınlığı olduğunu bildirmişlerdi. HDP Milletvekili Garo Paylan TELE1’de yayınlanan Açıkça programında Gökmen Karadağ’ın sorularını yanıtladı. Paylan, Buldan’ın çıkışıyla ilgili, “Altılı Masa’nın ortaya koyduğu iradeyle Emek ve Özgürlük İttifakının ortaya koyduğu iradenin buluşması çağrısını yaptık. Ama bunun üzerine karşılık alamadık” dedi.

HDP: Kendi adayımızla seçime gideceğiz

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KAZANILMALI”

Paylan parlamento seçimlerine Emek ve Özgürlük İttifakı ile gireceklerini ancak Cumhurbaşkanlığı’nın kazanılması gerektiği için Altılı Masa’ya adaylık konusunda ilkelerini bildirdiklerini ancak karşılık alamadıklarını söyledi.

Paylan şöyle konuştu:

“Hukukun üstünlüğü konusunda olsun demokrasi konusunda olsun pek çok meselede HDP ilkelerini ortaya koydu. Bu ilkeler üzerinde ortak bir adayda buluşmalıyız dendi. Bunlar için de açık ve şeffaf müzakereler yapmalıyız dedik. Parlamento seçimlerinde Altılı Masa’yla değil de kendi ittifakımız Emek ve Özgürlük İttifakıyla seçime gireceğiz dedik. Ama Cumhurbaşkanlığı gibi kazanmak zorunda olduğumuz bir seçim var.  Bunun için de Altılı Masa’nın ortaya koyduğu iradeyle Emek ve Özgürlük İttifakının ortaya koyduğu iradenin buluşması çağrısını yaptık. Ama bunun üzerine karşılık alamadık.  Kendi adayımızla seçime gideceğiz çıkışı bu yaşadıklarımızın bir sonucudur”

“SEÇMENİMİZİN SORUSUNA YANIT VEREMEDİLER”

Kendi adaylarını çıkartma konusuna değinen Paylan, “Kayyumlara karşı yeterli tepkiyi vermeyen, Milletvekillerimizin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yeterli tepkiyi vermeyen, en son da HDP’nin kapatılmasına karşı yeterli sözleri duymadığımız ve partimizin hesaplarına bloke konulmasında yeterli tepkiyi duymadığımız konular oldu. ‘Seçmenlerimiz bize Erdoğan kötü ama Altılı Masa’da ne değişecek?’ diye soruyor. Altılı Masa bu sorunun cevabını henüz ortaya koymadı. Bu yüzden de kendi adayımızı çıkartma konusunu ortaya koyduk. Ama kapıyı kapatmadık. Müzakere kapısını açık bıraktık” dedi