Garo Paylan: Ortak aday konusunu konuşmaya açığız

Yayın tarihi: 5 Şubat 2023 Pazar 12:12 am - Güncelleme: 5 Şubat 2023 Pazar 12:12 am

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Emek ve Özgürlük İttifakı‘nın adayına ilişkin, “Emek ve Özgürlük İttifakı olarak kendi adayımızı çıkarmaya karar verdik. Kuvvetle muhtemel 1 hafta içinde açıklayacağız. En az yüzde 15’lik bir oya hitap ediyoruz. Benim görüşüm ve beklentim kadın aday olmasıdır.” dedi.

HDP Milletvekili Garo Paylan, TELE1’de ekranlara gelen ‘Fikir Kulübü’nün konuğu oldu. Gazeteci Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın sorularını yanıtlayan Paylan, gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“1 HAFTA İÇİNDE AÇIKLAYACAĞIZ”

Paylan, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin şunları söyledi: “Ortak bir adayla seçime gitmeliyiz dedik. 1 buçuk yıl geçti hala mukavemet edilmiş değil. Bu yüzden Emek ve Özgürlük İttifakı olarak kendi adayımızı çıkarmaya karar verdik. Kuvvetle muhtemel 1 hafta içinde açıklayacağız. En az yüzde 15’lik bir oya hitap ediyoruz. Benim görüşüm ve beklentim kadın aday olmasıdır. Bizim temel ilkelerimizden biri kadın özgürlüğü. Bu anlamda, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın adayının kadın olması benim de arzum.”

“ORTAK ADAY KONUSUNU KONUŞMAYA AÇIĞIZ”

Altılı Masa ile ortak aday için uzlaşmaya açık olduklarını belirten Paylan, “Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmamız lazım. Bu seçimi kazanmak için Altılı Masa ile Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortaya koyduğu iddiaların konuşulması gerekiyor. Seçimlere 100 gün var. Geri sayım başladı. Birbirleriyle konuşması lazım. Biz kendi yolumuza devam ediyoruz. Parlamentoda en güçlü sekilde olmak için çalışıyoruz. Açık ve şeffaf müzakere şartıyla ortak aday konusunu konuşmaya açık olduğumuzu söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Emek ve Özgürlük İttifakı: Adayımızın ismini kısa bir zaman içinde açıklayacağız