Gar katliamı duruşmasında IŞİD’li teröristin avukatından ailelere tehdit

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 12:06 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 12:10 pm

Gar katliamı duruşmasında IŞİD’li teröristlerin avukatı yakınlarını kaybeden aileleri tehdit etti. Avukat ailelerin üzerine de yürürken duruşmaya ara verildi.

Ankara’da 2015’te gerçekleşen 10 Ekim Katliamı’nın firari sanıklar yönünden süren davasının 23. duruşması başladı. 10 Ekim tarihinden hemen önce sınırdan canlı bombalarla birlikte geçen Erol Sayanoğlu bu duruşmaya da katılmadığı için tanık sorgusu yine yapılamıyor. Sanıkların ek savunması alınıyor.

‘ÇIKIŞTA GÖRÜŞELİM’

TELE1’den Burcu Yıldırım’ın aktardığına göre duruşmada IŞİD’lilerin avukatı Erman Ekici’nin avukatı Heyam Fidan savunma yapacağı sırada ailelere dönerek “Siz zaten Mahir Çayan ve Che Guevera gibi katilleri savunuyorsunuz” dedi. Aileler bunun üzerine Fidan’a ses yükseltti. Fidan da ailelerin üzerine yürüyerek “Çıkışta görüşelim” diye tehdit etti. 10 Ekim Ailesi avukatları Fidan’ın sözlerini zapta geçirmeye çalışıyor. Bu arada gerginlik sonrası duruşmaya ara verildi.

‘O TOPLANTILARDA NELER KONUŞULDUĞU AÇIĞA ÇIKARILMALI’

Duruşmaya ilişkin 10 Ekim Ankara Katliamı Davası’nın X hesabından da şu paylaşımlar yapıldı:

“İnsanlığa karşı suçtan yargılanan sanık Erman Ekici’nin dijital materyalleri 8 yıldır mahkemeye getirilemedi! Mehmeddin Baraç’ın dijital inceleme raporu da 7 yıl sonra Ankara Savcılığına gönderildi ama içinde infaz görüntüleri de olan bu materyaller hala bize verilmedi.

Dava dosyasının en önemli delillerinden olan dijital materyaller, 8 yıldır yargı makamlarının ısrarları kararlarıyla bizden kaçırılıyor. İstihbarat Daire Başkanlığının inceleme ve elemesinden geçirilen bu dijitallerde saklanan ne var? #10EkimKatliamı davasında yıllar sonra yalnızca dijital deliller değil; soruşturma dosyasına ait klasörler de bulundu! Katliamın engellenebileceğini açığa çıkaran delillerin olduğu 9 klasör katliamdan yıllar sonra adliyenin içinde terk edilmiş şekilde bulundu!

#10EkimKatliamı hazırlığında bomba için gübre almak isterken ihbar edilen sanıklar Hüseyin Tunç ve Yakub Şahin’in kimlikleri katliamdan 8 gün önce Emniyetçe tespit edilmişti. Peki ne yaptılar? Hiçbir şey! Katliama yol veren kamu görevlilerine ne oldu? Hiçbir şey! Görevini yapmayan kamu görevlileri için bizim yaptığımız suç duyurusuna 3 yıldır dosya numarası dahi verilmedi! Gaziantep Savcılığı, Adalet Bakanlığı kimi koruyor, neyi gizliyor?

Adı, adresi belli olan IŞİD’lilerin yakalanmak istenmediği dönemde, 2015’te Adıyaman ve Antep’te IŞİD’e açıkça yol verildi. Katliamların peş peşe geldiği bu dönemde Antep’in Valisi, bugünün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya! Yerlikaya’nın sorumluluğu açığa çıkarılsın! #10EkimKatliamı hazırlığında olan Antep Emiri Yunus Durmaz’ı hakkında arama kararı olmasına rağmen- yakalamak yerine katliamdan hemen önce telefonunu dinleyen kamu görevlileri hakkında da bir şey yapılmadı. Çeteleri çökerten Yerlikaya, barbar cihatçı çete IŞİD’e karşı ne yaptı?

İçişleri Bk. Mülkiye Müfettişleri Ankara Emniyetini kusurlu bulduğu raporunda; Vali, İl Emniyet Md ve Jandarma Kom. tarafından günlük yapılan asayiş toplantıları hatırlatmıştı. Antep Valisi, emniyeti, Jandarmasının o dönem asayiş toplantılarında neler konuştuğu açığa çıkarılmalı!

Daha önce de IŞİD’i savunan sözleriyle duruşmada infial yaratan sanık avukatı Heyam Fidan’ın yeniden provoke eden sözleri nedeniyle duruşma salonu karıştı. Duruşmaya ara verilirken Av. Heyam Fidan katılanlarına tehdit ve ağır hakaretlerde bulundu.”

 

Kaynak: TELE1