Ganire Paşayeva kimdir? Ganire Paşayeva neden öldü?

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 10:46 am - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 10:46 am

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Paşayeva’nın ölümü sonrası vatandaşlar Ganire Paşayeva’nın kim olduğunu, neden öldüğünü, kaç yaşında olduğunu merak etti. Peki, 48 yaşında hayatını kaybeden Paşayeva kimdir ve neden öldü?

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, elim bir haberle gündemin tepesine oturdu. Paşayeva’nın yardımcısı Elbey Badirov, milletvekilinin komaya girdiğini ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesi’ne sevk edildiğini açıklamıştı. ,

Acı haber, 28 Eylül 2023 tarihinde akşam saatlerinde geldi. Paşayeva’nın vefat haberi sonrasında “Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva kimdir, kaç yaşındaydı ve hastalığı neydi?” soruları merak konusu oldu. Peki, Ganire Paşayeva kimdir, öldü mü, neden öldü?

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

Ganire Paşayeva, Azerbaycan Millî Meclisi’nde 3., 4., 5., ve 6. dönem milletvekili olarak görev yapan Azeri hukukçu, hekim, gazeteci, yazar ve siyasetçidir.

24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan’ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı kentinde doğmuştur. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü’nden mezun olmuştur.

1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başladı ve burada çok çeşitli görevlerde bulundu. 2005 yılında Haydar Aliyev Fonu’nun Halkla İlişkiler Departmanının başına geçmiştir.

6 Kasım 2005’te yapılan parlamento seçiminde Tovuz Milletvekili seçilmiştir ve mecliste farklı görevlerde bulunmuştur. Son olarak Milli Meclisin Kültür Komisyonu başkanlığını yürütmekteydi.

Paşayeva, Türkiye’de sayısız etkinliklere katılmış ve Türk dünyası üzerine çok sayıda yazı ve konuşma gerçekleştirmiştir. Türkiye’nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması anlamına geldiğini savunmuştur.

Paşayeva, İngilizce ve Rusça dillerini bilmekteydi.

GANİRE PAŞAYEVA ÖLDÜ MÜ?

Azerbaycan eski Milletvekili Paşayeva, 24 Eylül 2023 tarihinde belirtilmeyen bir ilaca maruz kalmasının ardından komaya girdi ve Bakü’deki Merkezi Klinik Hastanesi’ne kaldırıldı. Dört gün sonra, 28 Eylül’de yoğun bakım ünitesine alındıktan sonra vefat etti.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti!