Ganalı gencin hayatını kaybettiği evdeki izler felaketin boyutunu gözle önüne serdi!

Yayın tarihi: 6 Eylül 2023 Çarşamba 5:07 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba 5:07 pm

Küçükçekmece’ye yaklaşık 2 yıl önce taşınan Gineli Imara Kebe İstanbul’daki sel felaketinde hayatını kaybetti. Öte yandan mahalle sakinleri Kebe ve kardeşlerinin 2 yıl önce hayatını kaybettiği eve taşındıklarını belirtti.

İstanbul’da etkili olan şiddetli yağmur sonrası Küçükçekmece Kaynarca Deresi taştı. Derenin taşmasıyla birlikte sokak üzerinde bulunan bir evleri su bastı. Su baskınıyla birlikte 4 kardeşiyle birlikte bodrum katta yaşayan 27 yaşındaki Imara Kebe kendisini dışarı attı. Daha sonra ise Kebe evin elektriğini kesmek için tekrardan eve girince insan boyunu aşan suların içinde mahsur kaldı. Kapının kapanmasıyla birlikte dışarı çıkamayan Gineli Kebe’yi kurtarmaya çalışan mahalle sakinleri başarılı olamayınca Kebe hayatını kaybetti. Öte yandan mahalle sakinleri Kebe ve kardeşlerinin yaklaşık 2 yıl önce Kebe’ye mezar olan eve taşındıklarını belirtti.

İstanbul’u sel aldı! Havalimanı tüneli kapandı, hastaneyi su bastı

“ÇOK İYİ İNSANDI”

Mahalle sakinlerinden Mikail Yıldırım, “Yağmur başlamasının ardından dere taştı. Dere taşınca bodrum kattaki arkadaşlara haber verdik hepsi dışarı çıktı. Sonra içlerinde bir tanesi elektrikleri kesmek için tekrardan içeri girdi. Camdan içeri su dolunca kapı kapandı ve adam çıkamadı. Kimse de giremedi. Geç saatlerde itfaiye geldi yağmur durduktan sonra. Arka taraftan kapıları söküp ölü olarak arkadaşı buldular. Merhabamız vardı. Komşumuz oluyordu. Çok iyi insandı. Allah rahmet eylesin adam çok yazık oldu. Mağdur durumda kendi ekmeklerinin peşindeydi” dedi.