Galeria Sitesi’nde çalışma sona erdi! 13 kedi kurtarıldı

Yayın tarihi: 23 Şubat 2023 Perşembe 4:10 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 3:19 pm

Diyarbakır’da Galeria Sitesi’nin enkazında canlı olduğu fark edilen kedileri kurtarma çalışması devam ediyor. Şimdiye kadar Zena ve Jahrettin’in de aralarında olduğu 13 kedi kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları sona erdi.

Maraş merkezli ilk depremde kısmen yıkılan Diyarbakır’da Galeria Sitesi’nde yıkım yapılırken fark edilen hayvanları kurtarma çalışması devam ediyor. Dün akşam vinç yardımıyla kedinin bulunduğu kata çıkarılan arama kurtarma gönüllüsü, ‘Zena’ isimli kediyi yakalayarak enkazdan çıkarmıştı. Sabah saatlerinden itibaren aralarında Jahrettin adlı kedinin de olduğu 13 kedi kurtarıldı.

Maraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından dört bloklu Galeria Sitesi’nde bir blok yıkıldı, 89 kişi öldü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce ‘ağır hasarlı’ raporu verilen Galeria’nın diğer blokları ile alışveriş merkezinin yıkımı kararlaştırıldı.

Kurtarma çalışmalarının ikinci gününde Galeria Sitesi’nde 2 kedi daha kurtarılarak veteriner muayenesine götürüldü. Toplamda 10 kedi, yıkılma tehlikesi olan ve kontrollü yıkımına karar verilen binadan kurtarılmış oldu.

Depremde çöken Galeria sitesinde kalan kediler için helikopterli operasyon

HDP’Lİ VEKİLLER ARAYA GİRDİ

1999’da hizmete giren ve kentin ilk alışveriş merkezi olan AVM ile bloklarda dün sabah saatlerinde yıkım başladı. Diyarbakır’da yıkıma başlanan Galeria Sitesi’nde enkaz altında mahsur kalan hayvanları kurtarmak için durduruldu. Durdurma işlemi, HDP’li vekillerin araya girmesiyle gerçekleşti.

ZENA VE JAHRETTİN DE KURTARILDI

Kedilerin kurtarılması amacıyla dronla ve vinçle yapılan arama kurtarma çalışması sonuç vermeyince Şırnak’ın Silopi ilçesinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait iki helikopter Diyarbakır’a geldi. Galeria Sitesi’nin üzerinde duran helikopterlerden birinden halat yardımıyla indirilen personel, kedilerin görüldüğü katlarda inceleme yaptı. Görevli, kedilere ulaşamayınca halatla tekrar yukarı çekildi. Dün akşam saatlerinde vinçle kedilerin bulunduğu kata çıkarılan arama kurtarma gönüllüleri, 7’nci saatte ‘Zena’ isimli kediyi yakalayarak enkazdan çıkardı. Zena, kontrolleri yapılmak üzere Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi’ne teslim edildi.

Bugün saat 04.00 sıralarında da ‘Jahrettin’ isimli kedi kurtarılarak sahibi Ezra Elbistan’a teslim edildi. Elbistan gözyaşları içerisinde kedisini kucağına aldı. Kedi, sağlık kontrolü için Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.