Depremde çöken Galeria sitesinde kalan kediler için helikopterli operasyon

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 11:02 am - Güncelleme: 23 Şubat 2023 Perşembe 11:29 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır’daki Galeria sitesinin çökmeyen bloğunda 13 hayvan mahsur kaldı. Canlı hayvanların olmasına rağmen başlayan yıkım Diyarbakır Valiliği’nin  kararıyla durduruldu. Kediler için TSK helikopteriyle kurtarma operasyonu düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır’da en çok can kaybının yaşandığı 4 bloklu Galeria Sitesi’nin da B bloğu yıkıldı, diğer bloklar ise hasar aldı.

Galeria sitesinin çökmeyen bloklarda ise 13 hayvan mahsur kaldı. İçinde hayvanların bulunduğu hasarlı binaların kontrollü olarak yıkılmasına karar verildi. Mahsur kalan hayvanlarını kurtarmak isteyen aileler yaşanan duruma tepki gösterirken boşaltılan blokların yıkımına başlandı. Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklamada yıkımın bina içinde bir kedinin olduğu tespit edilmesinin üzerine durdurulduğunu belirtti.

 

4 KEDİDEN İKİSİ KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli ilk depremde kısmen yıkılan Diyarbakır’da Galeria Sitesi’nde yıkım yapılırken fark edilen 4 kedi için sürdürülen çalışmalarda iki kedi kurtarıldı. Kediler sağlık kontrolleri için veterinere götürüldü. Binada kalan diğer kediler için kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

11 ili yıkan deprem felaketinde 17’inci gün! 42 bin 310 can kaybı

 

HELİKOPTERLE OPERASYON

Yıkımı durdurulan Galeria sitesinde mahsur kalan kediler için helikopterle havadan operasyon düzenlendi. Helikopterden sarkıtılan asker binaya girerek kedileri kurtarmaya çalıştı.