Galaxy Z Fold 5, sönük bir başlangıç yapabilir

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 9:00 am - Güncelleme: 13 Mart 2023 Pazartesi 10:33 am

Samsung’un katlanabilir akıllı telefon dünyasındaki yeni süper starı, özellik ve inovasyon bakımından bu seneyi pas geçebilir.

2022 yılında 14,2 milyon katlanabilir telefon satıldı ve Samsung’un bükülebilir telefonları bunların yüzde 80’ine veya neredeyse 12 milyonuna sahipti.

 

Buna karşılık, 2021 yılında 8 milyon bükülebilir telefon sevk edildi ve Samsung, pazarın %87’sini oluşturmuştu. Güney Koreli şirket, Çinli rakiplere karşı pazar payını sürekli olarak kaybediyor ve yeni bir Galaxy Z Fold 5 söylentisine inanılırsa, Samsung dominant pozisyonunu korumak için çok fazla çaba harcamıyor.

 

Galaxy Z Fold 5

Galaxy Z Fold 5’in temel olarak yeni bir yonga ve yeni bir menteşe yapısı dışında Fold 4’ün aynısı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Cihazın, önceki sürüm gibi 7,6 inç iç ve 6,2 inç dış ekranlara sahip olacağı söylense de, biraz daha uzun ve daha az geniş olabilir. Yakın zamanda bir söylenti, teknolojik engeller nedeniyle S Pen yuvası için ayrılmış planların terk edildiğini göstermişti.

Oscar ödülleri meraklılarına önemli uyarı

 

Bir söylenti, Galaxy Z Fold 5’in 108MP kamerayla donatılacağını söyledi, ancak saygın sızıntı kaynağı Ice Universe bu söylentinin doğru olmadığını duyurdu. Hatta aynı isim Galaxy Z Fold 5’in Fold 4 ile aynı kamerayı kullanacağını belirterek, 50MP ana kamera bekleyebileceğimizi açıkladı. Galaxy S23 Ultra’nın ISOCELL HP2 200MP sensörü gibi bir kameranın kullanılmasının mümkün olmadığı anlaşılıyor. Muhtemelen bu durumun sebebi 1/1.3 inçlik sensörün katlanabilir bir telefon için çok büyük olması olabilir. Galaxy Z Fold 5 özellikleri ile S23 serisini andırabilir.