Galaxy Z Flip 5 eğer bu özellikle gelirse büyük ses getirebilir

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 10:00 am - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 9:44 am

Samsung Galaxy Z Flip 5 özellikleri ile olay yaratabilir. Kısa bir süre önce, Samsung’un Galaxy Z Flip 5 için uygulamaları optimize etme konusunda Google ile bir işbirliği yaptığı duyulmuştu. Şimdilerde, bir duyumcu Galaxy Z Flip 5’in ikincil ekranında kullanılabilecek olan Google Haritalar uygulamasını iddia ediyor.

Temmuz sonunda düzenlenecek olan Unpacked etkinliği ile birlikte Samsung’un Galaxy Z Flip 5 ve diğer cihazları tanıtması bekleniyor.

 

Galaxy Z Flip

 

Galaxy Z Flip 5‘in önceki modeline kıyasla en belirgin gelişme, arka panelde bulunan büyük ekranı olması ve yakın zamanda ortaya çıkan basın görselleri bu durumu hemen hemen teyit etmekte. İkincil ekranın 3,4 inç büyüklüğünde ve 720p çözünürlükte olacağı öngörülüyor. Ayrıca, çift arka kamera kurulumu için yeterli alanı sağlamak amacıyla benzersiz bir katlanabilir simgeye sahip olacağı tahmin ediliyor.

 

İlginizi çekebilir: Galaxy Z Flip yeni nesilde çok daha farklı olacak

Google Haritalar’ın bu ikincil ekranda kullanılabilir olması, kullanıcıların cihazı açmadan bu uygulamaya erişim sağlamasını mümkün kılacak. Fakat, Haritalar’ın ikincil ekran üzerinde nasıl bir performans göstereceği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Uygulamanın optimize edilmiş bir sürümü olacağı düşünüldüğünde, muhtemelen sadece önemli navigasyon güncellemelerini gösterecek, tüm uygulamayı değil. Ancak bu durumun nasıl olacağını görmek için beklememiz gerekiyor. Yine de, bu entegrasyon, katlanabilir telefon kullanıcıları için oldukça kullanışlı bir yardımcı özelliği teşkil edecektir.

Samsung Galaxy Z Flip 5‘in temel özelliklerine bakacak olursak, cihazın 120Hz yenileme hızına sahip 6,7 inç bir AMOLED ekrana sahip olacağı belirtiliyor. Duyma hesabı raporlarına göre, cihaz Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti tarafından desteklenecek. Ayrıca, yaklaşan bu katlanabilir telefonun 3.700mAh kapasiteli bir batarya ile ve 25W hızlı şarj desteği ile donatılacağı öngörülüyor. Samsung Galaxy Z Flip 5 özellikleri ile olay yaratabilir.

Chrome yakında PDF’leri yüksek sesle okunabilecek bir metne dönüştürebilir