Galaxy S24’ü satın almayı düşünenlere sevindirici haber geldi

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 15 Mart 2023 Çarşamba 9:54 pm

Galaxy S24 özellikleri ortaya çıkmaya başladı. Yeni bir söylentiye göre Samsung, yaklaşan Galaxy S24 serisinde Exynos yongaları kullanmayabilir. Bu, Samsung’un genellikle bölgeye göre ya Qualcomm Snapdragon ya da Exynos yongalarıyla amiral gemisi telefonlarını donattığı stratejisinden önemli bir ayrılık işareti olarak değerlendiriliyor.

Geçmişte Samsung, ABD, Kanada ve Çin için Qualcomm Snapdragon yonga setlerini kullanırken, diğer bölgeler için Exynos yongaları kullanıyordu. Tek istisna, Snapdragon 810’un aşırı ısınma sorunlarından endişe duyulduğu 2015 yılında Galaxy S6 modelleri için aynı Exynos çipi kullanılmasıydı.

Bu yıl ise tüm Galaxy S23 serisi telefonlar güçlü Snapdragon 8 Gen 2 yongasıyla çalışıyor ve son söylenti, aynısının Galaxy S24 serisi için de geçerli olacağı yönünde. Bu da Samsung’un muhtemelen TSMC’nin 4nm işlem düğümünü kullanarak üretilecek olan Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanacağı anlamına geliyor.

Galaxy S24

 

İki farklı kaynak, Snapdragon 8 Gen 3 yongasının farklı özelliklerini sundu, ancak her ikisi de yüksek performanslı bir Cortex X-4 CPU çekirdeği içereceği konusunda hemfikir. Bir kaynak CPU çekirdeğinin 3,70GHz hızında çalışmasını beklerken, diğeri 3,20GHz hızında çalışmasını bekliyor. Her iki kaynak da çipin dört performans çekirdeği ve üç verimlilik çekirdeğine sahip olmasını bekliyor, ancak performans ve verimlilik çekirdeklerinin sayısı ve hızı konusunda farklılıklar gösteriyorlar.

 

Eğer Samsung gerçekten Galaxy S24 serisi için Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanırsa, bu, şirketin son zamanlarda amiral gemisi telefonlarında Qualcomm’un yongalarını kullanma eğilimini sürdürmesi anlamına gelir. Bu hareket, Samsung’un Snapdragon ve Exynos yongaları arasındaki performans farkı nedeniyle eleştirildiği geçmişte daha tutarlı bir kullanıcı deneyimi sağlamak için alanı eşitlemeye yönelik bir girişim olarak görülebilir. Galaxy S24 özellikleri ortaya çıkmaya başladı

iOS 16.4 güncellemesi ne zaman çıkacak? Yeni özellikler nedir?