Galaxy Note ailesi ömrünü tamamladı

Yayın tarihi: 13 Şubat 2023 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 12 Şubat 2023 Pazar 9:32 pm

Geçtiğimiz yıl Galaxy S22 Ultra ile Note serisini sonlandıran Samsung, S23 Ultra ile başarı peşinde. Artık Galaxy Note serisinin tamamen tarihin tozlu raflarında kaldığını söyleyebiliriz. Görünen o ki bundan sonra, kalemli bir Samsung modeli isteyenler için tek seçenek Galaxy S Ultra modelleri olacak.

Samsung çıkarttığı akıllı telefon modelleri kadar üretimine son verdiği cihazlarla da ünlenen bir marka. Bugüne kadar pek çok modelin fişini hiç düşünmeden çeken Güney Koreli teknoloji devinin şüphesiz ki en unutulmaz serilerinden biri de Galaxy Note modelleriydi.

Note

İlk defa 2011 yılında Galaxy Note modeliyle karşımıza çıkan bu seri 2016 yılında piyasaya sürülen Galaxy Note 7 serisinde yaşanan batarya krizleriyle güven sarsmış ancak daha sonra bu durumu telafi ederek özellikle 2019 yılında satışa sunulan Galaxy 10 ile zirveyi görmüştü.

 

Bir yıl sonra yani 2020 yılında Galaxy Note 20 modeliyle son defa hayranlarının karşısına çıkan bu seri, artık bayrağı Galaxy S21 Ultra modeline devrederek tarih sahnesinden çekilmişti. Tabi herkesin aklında aynı soru vardı: “Acaba S serisinde piyasaya sürülen Ultra modelleri Galaxy Note serisinin yerini alabilecek mi?”

İlk uyku kulaklığı Philips N7808 tanıtıldı

 

Bugün ortaya çıkan yeni bir veri, artık kimsenin Galaxy Note serisini umursamadığını ortaya koydu. Buna göre Note serisinin selefi olan Galaxy S22 Ultra, bugüne kadar 14 milyon adetten fazla sattı. Ayrıca yeni çıkan S23 Ultra’nın satışları da son derece iyi gibiyor. Bu son derece başarılı bir sayı çünkü Note serisinin son dönemlerinde piyasaya sürülen hiçbir model bu satış tutarına ulaşamamıştı. İşte bu yüzden, Galaxy S serisinde yer alan Ultra modellerinin Note serisini tamamıyla unutturduğunu söyleyebiliriz.