Galatasaray’ın Zaniolo planı çöktü

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2023 Perşembe 1:50 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe 1:50 pm

Galatasaray’ın Roma’dan 15 milyon Euro’ya satın alıp yüksek fiyatlara satmak için yaptığı Zaniolo planının suya düştüğü iddia edildi.

Spor Toto Süper Lig’de son düzlüğe gelinirken şampiyonluk yarışında lider olan Galatasaray, gelecek sezonun planlamasını yapmaya başladı. İç transferde de hareketlilik yaşayan Sarı-Kırmızılılar, bazı oyuncularının yaşadığı formsuzluk nedeniyle piyasalarının düşmesini engelleyemedi.

“ZANİOLO’DA İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR”

Galatasaray’ın ara transfer döneminde Roma’dan kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo kendisinden beklentileri karşılayamadı. Ligin 34. haftasında oynanan İstanbulspor maçında oyuna sonradan dahil olan ve 6 dakika sonra kırmızı kart görerek soyunma odasına giden yıldız futbolcu kötü bir dönemden geçiyor.

İLK 11’E GİREMİYOR

Sabah’ta yer alan habere göre teknik direktör Okan Buruk’tan istediği kadar forma şansı bulamayan Nicolo Zaniolo, ilk 11’de yer alamadığı için mutsuz. Sarı-Kırmızılılar’da toplam 10 resmi müsabakaya çıkan İtalyan futbolcu Türkiye Kupası’nda oynadığı 1 maçta 11 başladı, Süper Lig’de ise çıktığı 9 karşılaşmanın sadece 1’inde 11’de yer alabildi. Zaniolo, kupada 11 başladığı maçın 66. dakikasında oyundan alındı. Ligde ise 11 başladığı karşılaşmada 66 dakika sahada kalabildi.

PLANLAR SUYA DÜŞTÜ

Galatasaray’ın Zaniolo transferinde yaptığı planlar zora girdi. Roma’dan alınırken 15 milyon Euro’luk yatırım gözüyle bakılan transfer elde kaldı.

35 MİLYON EURO VEREN TAKIM YOK

15 milyon Euro karşılığında Roma’dan transfer edilirken Nicolo Zaniolo’nun sözleşmesine eklenen 35 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi şu an için ödenmesi zor bir para olarak görülüyor. Genç oyuncunun ortaya koyduğu performans beklentilerin altında kalırken hiçbir takımın bu parayı veremeyeceği kaydedildi.

MİLAN’DAN GELECEK TEKLİF 20 MİLYON EURO’YU GEÇMEYECEK

İtalyan yıldızın en yakın takipçisi Serie A devi Milan. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ezeli rakibi Inter’e kaybeden takım, gelecek sezonun hazırlıklarına başladı.

Zaniolo’nun Roma’dan ayrılık sürecinde de kendisiyle yakından ilgilenen fakat transferi devre arasında yapmak isteyemen Milan, sezon sonunda Galatasaray’a teklif götürebilir. Fakat haberde Milan’dan gelecek teklifin 20 milyon Euro’yu geçmeyeceği belirtildi.

ZANİOLO’NUN GALATASARAY PERFORMANSI

Nicolo Zaniolo, Galatasaray’da 10 resmi müsabakaya çıktı. 3 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran yıldız on numara, 1 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. 23 yaşındaki futbolcu 1 maçta sarı kart, 1 maçta ise direkt kırmızı kart gördü.