Galatasaray’ın Yusuf Demir ısrarı sürüyor

Yayın tarihi: 19 Ekim 2022 Çarşamba 10:19 am - Güncelleme: 19 Ekim 2022 Çarşamba 10:19 am

Galatasaray, bu sezon başında kadrosuna kattığı ancak Türk statüsünde oynatamadığı Yusuf Demir hakkında yeni bir hamle hazırlığında. Sarı Kırmızılı ekip, genç oyuncu için TFF’ye resmi başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.

Galatasaray’ın sezon başında Rapid Wien’den transfer ettiği Yusuf Demir hakkında tartışmalar sürüyor. Daha önce Avusturya Milli Takımı’nda oynadığı için kural gereği Türk statüsünde forma giyemeyen genç oyuncu için Sarı Kırmızılı ekibin çalışmaları sürüyor. Akşam’ın haberine göre Galatasaray, 19 yaşındaki solağın yerli sayılması için TFF’ye resmi başvuru yapmaya hazırlanıyor.

TFF: BU TALİMAT VARDI

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu futbolcu transfer edilirken, bu talimat vardı. Galatasaray, Yusuf’u alırken talimatı biliyordu. Galatasaray Yusuf’u transfer ettikten sonra böyle bir talimat çıkartmadık” ifadelerini kullanmıştı.

6 MİLYON EURO ÖDENDİ

Galatasaray, Yusuf’un transferi için Rapid Wien’e 6 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti. Genç oyuncunun Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 9 milyon Euro. Yusuf Demir’in Galatasaray ile olan sözleşmesi 2026 yılının haziran ayında bitiyor.

KAYSERİ’DE KADRODA YER ALMADI

Ligde son maçına 5. haftadaki Konya karşılaşmasında çıkan 19 yaşındaki oyuncu, ardından Adana Demir maçında sakatlığı nedeniyle yoktu. Kayseri’ye karşı ise 21 kişilik kadroya giremedi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, genç oyuncusuyla yakından ilgileniyor. Buruk’un önümüzde dönemde Yusuf’a şans vermesi bekleniyor.

Erden Timur’dan Yusuf Demir açıklaması! “Galatasaray meselesi değil”