Erden Timur’dan Yusuf Demir açıklaması! “Galatasaray meselesi değil”

Yayın tarihi: 3 Ekim 2022 Pazartesi 2:42 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2022 Pazartesi 2:42 pm

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, Yusuf Demir’in yabancı statüsünde olmasıyla ilgili “Mesele Galatasaray meselesi değil. Anayasanın 10. maddesine de aykırı” dedi.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, Beyaz TV’ye açıklamalarda bulundu. Erden Timur, Yusuf Demir’in Avusturya vatandaşı olması nedeniyle yabancı statüsünde bulunmasına değinerek durumun Anayasa’ya aykırı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

“ANAYASA’YA AYKIRI”

Konunun çözüme kavuşturulması gerektiğini savunan Timur, “Yusuf sonuçta Türk. Bunu sadece Yusuf bazında da düşünmemek gerekiyor. Yusuf gibi bir sürü oyuncu var mesele Yusuf meselesi değil. Mesele Galatasaray meselesi değil. Mesele orada Türk vatandaşı olan bir sürü Türk çocuğumuz var diyeyim. Anayasa’nın 10. maddesine de aykırı. Anayasanın çalışma hakkı maddesine aykırı. Bu çocuklar Türkiye’ye geldiğinde, direkt çalışabiliyor başka bir yerde. Ama böyle olunca çalışma izni alması gerekiyor. Orada bir aykırılık var. Bizim oyuncularımızdan İtalyan pasaportuna sahip olan oyuncular aynı zamanda başka ülke vatandaşı ama İtalya’ya gidince İtalyan olarak oynuyor. Başka ülkelerde de böyle. Avrupa’da çift pasaportu varsa o şekilde oynuyor. Avusturya Milli Takımı’nda oynamasa Türk Milli Takımı’nda oynasa, Avusturya’da Avusturya vatandaşı olarak oynayacak. Yani bunu böyle uygulardan nadir ülkelerden birisiyiz. Çözüme kavuşması gerekiyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI YA DA TFF SORUSU

Erden Timur ayrıca Yusuf Demir’in durumu için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) ile görüşüp görüşmeyecekleri sorusunu da yanıtladı. Timur, “Yusuf Demir için TFF başkanına ya da Cumhurbaşkanına gitmemiz söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.