Galatasaray’da başkanlık seçimi iptal edildi

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 7:15 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 7:15 pm

Galatasaray’da Burak Elmas’ın ibra edilmemesinin üzerine gidilen başkanlık seçimi iptal edildi. Seçimin iptal edilmesinin gereği olaraksa açılan davalar gösterildi.

Galatasaray’da 26 Mart’ta düzenlenen Olağan Mali Genel Kurul’un ardından Burak Elmas ve yönetimi idari yönden ibra edilmemiş ve seçim sürecine girilmişti. Mahkemeye taşınan ibra kararının ardından önce tedbir konulan ardından kaldırılan seçim, son olarak iptal edildi.

Galatasaray Kulübü Üyesi Fırat Develioğlu’nun açtığı dava sonrası seçime tedbir getirilmiş, 22 Nisan’da görülen duruşmada ise tedbir kaldırılmıştı. Dava duruşması bugün istinaf mahkemesinde görüldü.,

Fırat Develioğlu’nun ardından Başkan Burak Elmas ve yönetim kurulu üyeleri de Genel Kurul’un iptaline ilişkin dava açmıştı. Seçimin tehlikeye girdiğini düşünen Galatasaray camiasına ise bu davanın yalnızca ibrasızlık kararına karşı olduğunu, seçimin dava sonucundan etkilenmeyeceği söylendi.

DİVAN KURULU ÜYESİ SEÇİM YAPILMALI DEMİŞTİ

Galatasaray’da seçim endişesi devam ederken, Galatasaray Divan Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Ziyal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gelinen noktadan sonra Galatasaray seçimi herhangi bir şekilde iptal olur ve ötelenir ise, bu süreç camiayı çok yorar!” demişti.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarında devam eden Ziyal, sözlerinin devamında şunları yazdı: “Galatasaray Camiası, tüm bileşenleri ile, 48 saatten az süre kalmış iken, seçim sürecinde değişiklik yapılması ile oluşabilecek çok faktörlü hasarı, kamuoyuna ve yetkililere her mecra ve sosyal enstrümanı kullanarak anlatmalı… Galatasaray bu seçimi yapmalı!”

Galatasaray Başkan adaylarından Metin Öztürk ise İbrahim Ziyal’ın paylaşımına cevap verdi. Öztürk, “İbrahim Hocam umarım aramızda böyle bir ahlaksız yoktur.” diyerek seçimin iptali konusuna sert bir dille değindi.

Galatasaray’a iki dünya yıldızı birden! Seçim sonucu bekleniyor