Galatasaray kritik maçta Trabzonspor’a gol oldu yağdı

Yayın tarihi: 21 Ocak 2024 Pazar 9:00 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2024 Pazar 9:09 pm

Fenerbahçe’nin Samsunspor karşısında puan kaybettiği hafta Galatasaray zorlu Trabzonspor deplasmanına gitti. Kerem ve Zaha’nın yıldızlaştığı maçta Galatasaray Trabzonspor’u 5-1 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı ve Fenerbahçe ile puanları eşitledi. Öte yandan Galatasaray tarihinde Trabzonspor’a deplasmanda ilk defa 5 gol attı.

Galatasaray, zorlu Trabzonspor deplasmanında Fildişili yıldızı Zaha’nın fırtına gibi performansıyla öne geçti. Cimbom; Zaha’nın 2, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu’nun (2) attığı gollerle 4-1’lik galibiyetle tamamladı. Fildişili yıldız, Kaan Ayhan’ın attığı golün asistini yaptı.

CİMBOM HIZLI BAŞLADI

Barış Alper Yılmaz sağ çizgiden içeri çevirdi, top Zaha’nın biraz gerisinde kalsa da Fildişili yıldız yarım voleyle 13. dakikada şık bir gole imza attı. Kerem Demirbay’ın derin pasında Zaha ceza alanı sağ çaprazından yerden sol köşeye çok güzel vurdu, top Uğurcan’ın bakışları arasında filelerle buluştu ve Galatasaray, bu golle 61. dakikada 2-0 üstünlüğü yakaladı.

KAAN’A ASİST!

Zaha’nın iki golünün ardından Kerem Demirbay, Bakasetas’tan topu kaptı, Zaha’yı gördü, Zaha soldan bindiren Kaan’a attı, Kaan sağına çekip uzak direğe vurdu ve fark 3’e çıktı! Fildişili yıldız böylece 2 gol katkısının yanına bir de asist yaparak mücadelede fırtına gibi bir performans gösterdi.

Galatasaray, zorlu Trabzonspor deplasmanından 5-1’lik üstünlükle ayrılarak Süper Lig’deki zirve yarışında Fenerbahçe’yi yakaladı ve iki takım da 54 puana ulaşarak ligin tepesinde bulunuyor.

ZAHA’DAN BİR İLK!

Opta’nın verilerine göre; Wilfried Zaha, Süper Lig’de Cristobal Jorquera’dan (Haziran 2017) bu yana Trabzonspor deplasmanında 61’inci dakikada bordo-mavili ekibe gol atan ilk oyuncu oldu.

Kaynak: TELE1