G-7 zirvesinde Biden’dan silah isteyen Zelenski’ye ABD’den yanıt

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 11:12 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 11:12 pm

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin G-7 zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden’dan istediği hava savunma sistemi desteğinin yıllar sürebileceğini söyledi.

ABD yönetiminden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin G-7 zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden’dan hava savunma sistemi desteği istemesine yanıt geldi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna’ya hava savunma sistemlerinin verilmesinin yıllar sürebileceğini söyledi.

Zelenski G7 zirvesinde! Putinle diyaloğu reddetti Biden’dan silah istedi

Lloyd Austin, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Sağlayacağımız yeni sistemler acil ihtiyaçların karşılanabilmesi için. Ayrıca üretimi daha uzun süre alacak sistemler temin ediyoruz. Bazı sistemlerin verilmesi haftalar ve aylar, bazılarının ise yıllar sürebilir. Örneğin geçtiğimiz günlerde Ukrayna’ya 18 ilave HIMARS vereceğimizi duydunuz. Bunları satın aldık ama üretilmesi ve sunulması birkaç yıl alacak. Ancak 4 HIMARS sistemi hemen verilecek halde.”

“NATO RUSYA İLE ÇATIŞMA İSTEMİYOR”

Austin, Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonunda NATO’nun Ukrayna’nın kendisini savunmasının yanında duracaklarını fakat Rusya ile çatışmaya girmek istemediklerini belirtti.

NATO’nun toplu savunmasını güçlendirmeye çalışacaklarını söyleyen Austin, “NATO, Rusya’ya tehdit değildir ve Rusya ile çatışma istemiyor. Savunma amaçlı ittifakımız her zaman olduğu gibi NATO’nun her santimetrekaresini koruyacaktır” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA SEMA KALKANI GİRİŞİMİ” ANLAŞMASI

Bugün, 14 NATO üyesi Avrupa ülkesi ve Finlandiya, “Avrupa Sema Kalkanı Girişimi” kurma konusunda anlaşmıştı. Toplantıda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar anlaşmayı imzalamamıştı.

NATO’dan Rusya’ya karşı resmi “kalkan” girişimi! Türkiye dahil değil