Fuat Oktay, Sedat Peker sorusuna kaçamak cavap verdi

Yayın tarihi: 11 Kasım 2021 Perşembe 9:04 am - Güncelleme: 11 Kasım 2021 Perşembe 9:04 am

Suç örgütü lideri Sedat Peker‘in gündeme getirdiği 10 bin dolar sorusu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘a soruldu. Oktay topu Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a attı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 26 Ekim tarihinde yapılan 2022 yılı bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a EYT ve suç örgütü lideri Sedat Peker ile ilgili sorular yönletti. Paylan’ın EYT sorusuna yaklaşık 1 hafta sonra yazılı yanıt veren Oktay, yaş şartı koşulu yerine gelmeden emekli olunamayacağını ifade etti. Oktay EYT’liler ile ilgili ne tür çalışma yapıldığı sorusuna şu şekilde yanıt verdi:
“Bütün modern sosyal güvenlik sistemlerinde emeklilik için gereken şartlardan biri yaştır ve yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı kazanılmaz. Zaten literatürde bu sigorta kolu ‘yaşlılık sigortası’ olarak adlandırılır. Bizde de emeklilik için yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartı vardır ve bu şartların hepsi yerine getirilince emeklilik hakkı kazanılır.”

PEKER’E DE YANIT GELMEDİ

Duvar’da yer alan habere göre; HDP’li Paylan’ın Oktay’a yönelttiği sorular arasında, suç örgütü lideri Sedat Peker’den bir milletvekilinin 10 bin dolar aldığı iddiası da yer aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun savcılara açıklama yapıp yapmadığını soran Paylan’a Oktay, “TBMM Başkanımız Sayın Şentop ‘gerekli açıklamayı ve işlemleri yapmış’, konu yargıya intikal etmiştir” yanıtını vermekle yetindi.

Meclis Başkanlığı’nın ’10 bin dolar alan siyasetçi’ yanıtı: Görev kapsamında değil

Fuat Oktay topu Soylu’ya attı: THK uçakları İçişleri Bakanlığı’nın yetki alanında