Fransa’daki olaylar sonrası Türkiye’de ‘sosyal medya’ soruşturması başlatıldı

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2023 Pazar 4:07 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2023 Pazar 4:07 pm

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fransa‘da yaşanan olaylara benzer olayların Türkiye’de yaşayan sığınmacılar açısından da yaşanabileceği yönünde paylaşımlar yapanlar hakkında resen soruşturma başlattı.

Fransa’da 17 yaşındaki sürücü Nahel M.’nin polis tarafından öldürülmesinin ardından geniş çaplı protesto eylemleri başladı. Mağazaların, araçların ateşe verildiği olaylar dünyanın gündemine oturdu. Türkiye’de ise bazı kullanıcılar, benzer olayların sığınmacılar sebebiyle Türkiye’de de yaşanabileceğine ilişkin çeşitli paylaşımlar yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu paylaşımlar üzerine harekete geçti. Söz konusu paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Savcılıkça yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Son günlerde Fransa’da meydana gelen olaylar ile ilgili olarak benzer olayların ülkemizde yaşayan mülteciler açısından da olabileceği yönünde halkı kin ve düşmanlığa tahrik içeren, yanıltıcı, gerçek dışı ve yanlış algı oluşturarak kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya yönelik provokatif ve manipülasyon içeren paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarının tespiti ile suç ve suç unsuru bulunan paylaşım yapan, açıklama ve yayın yapan şüpheliler hakkında re’sen soruşturma başlatılmış olup şüphelilerin tespiti için emniyete müzekkere yazılmıştır” denildi.

Fransa karıştı! 1 milyondan fazla kişi sokağa indi