Fransa sıcak havaya karşı tren ve metrolarda su dağıtmaya başladı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2023 Pazar 7:02 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2023 Pazar 7:02 pm

Fransız hükumetinin aldığı kararla aşırı sıcaklar nedeniyle metro ve tren istasyonlarında ücretsiz su dağıtımı yapılmaya başlandı.

Fransa’da hava sıcaklıklarının yaz mevsimi normallerinin üzerine çıkması nedeniyle hükumet 49 bölgede turuncu alarm durumuna geçerek tren ve metro istasyonlarında ücretsiz su dağıtımına başladı.

AA’nın aktardığına göre Marsilya kentindeki Saint-Charles Garı’nı ziyaret eden Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Clement Beaune, gelecek haftanın ortasına kadar sürmesi beklenen yüksek sıcaklara ilişkin tedbirleri açıkladı.

Ülkenin demir yolu hattını işleten SNCF’ye mağduriyet yaşanmaması için klimaların, trenlerin ve rayların bakımlarını artırmaları talimatını verdiğini anlatan Beaune, tren ve metro istasyonları dahil birçok noktada ücretsiz su dağıttıklarını belirtti.

Beaune, ücretsiz su dağıtımı, çocuklar ve yaşlılar dahil hassas durumdaki vatandaşlara dikkat etmek gibi jestlerin, çok basit adımlar olarak görülse de yolculuk yapacaklar için önem taşıdığının altını çizdi.

Fransız Bakan, ayrıca başkent Paris ile Lyon ve Marsilya’daki büyük havalimanları dahil yüksek sıcaklıkların hissedildiği kentlerdeki seyahat firmalarından önlem alarak sorumluluk bölgeleri için seferber olmalarını istediklerini ifade etti.

İstanbul kavrulacak! Sıcak hava dalgası geri geliyor