Fransa, darbe yapılan Nijer’deki yurttaşlarının tahliyesini bugün tamamlıyor

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2023 Perşembe 11:37 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2023 Perşembe 11:37 am

Fransa Dışişleri Bakanlığı bugün Nijer‘den 560 Fransız yurttaşının tahliyesini yaptıklarını ve son uçuşun da gün sonunda yapılacağını açıkladı.

Avrupa devletleri, 26 Temmuz tarihinde askerin yönetime el koyduğu Afrika ülkesi Nijer’den yurttaşlarını tahliye etmeye devam ediyor.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, 4’üncü tahliye operasyonunun bugün gerçekleştiğini ve toplamda 560’ı Fransız vatandaşı olmak üzere 992 kişiyi tahliye ettiklerini ifade etti. Bakanlık, Nijer’den yapılacak 5’inci ve son uçuşun gün sonunda yapılacağını duyurdu.

“İKİ İNGİLİZ GRUP NİJER’İ GÜVENLİ BİR BİÇİMDE TERK ETTİ”

Gana ve Nijerya’ya yaptığı resmi ziyaretinde dün Nijerya’da açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly de Batı Afrika liderleriyle Nijer’deki durumu görüştüğünü ifade ederek, “İngiliz uyruklu ilk grup Nijer’i güvenli bir şekilde terk etti. Nijer’deki durumun çözüme ulaşması için İngiltere, Afrika ve ECOWAS liderliğindeki kararı net bir şekilde destekliyoruz” dedi.

“FRANSA’NIN TAHLİYE PROGRAMINDAN YARARLANIN”

İngiltere Dışişleri Bakanlığı bugün ise , ülkenin Niamey’de bulunan elçiliklerindeki personel sayısını ‘geçici’ olarak azaltacağını duyurdu. Ülkeden ayrılmak isteyenler için ticari uçuşlar olmadığını vurgulayan Bakanlık, vatandaşlarına Fransa’nın düzenlediği tahliye programlarından yararlanmalarını tavsiye etti.

Fransa ve İtalya, darbe yapılan Nijer’deki yurttaşlarını tahliye etti