Foxconn, Apple için işgücünü 4 kat arttıracak

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 15 Kasım 2022 Salı 3:24 pm

Foxconn, Apple’ın iphone 14 serisini çıkardıktan sonra taleplere yetişmeye çalışıyor. Firma küresel pazardaki iphone siparişlerine yetişebilmek için iş gücünü 4 kat artıracak.

Foxconn Apple’ın önemli tedarikçilerinden biri , görünüşe göre Hindistan’daki işgücünü artırmayı planlıyor. Tedarikçi bu hamleyi üretimi artırmaya yardımcı olmak için yapıyor ve bu da pazardaki yüksek iPhone talebini karşılamasını sağlayacak.

Foxconn, Apple

 

Hatırlanacağı üzere şirketin Çin’in Zhengzhou kentindeki en büyük iPhone fabrikası, Çin hükümetinin koronavirüs salgını nedeniyle yerel bir karantina nedeniyle tamamen üretime kapatılmış durumda. Dolayısıyla operasyonların aniden durmasına neden oldu ve Apple’ın bu yılın dördüncü ve son çeyreğinde en yeni iPhone 14 serisi modelleri için gönderi hedefleri de düşmüştü. Şimdi, Foxconn’un Güney Hindistan’daki fabrikasındaki işgücünü 70.000’e çıkarmayı planladığı bildiriliyor. Başka bir deyişle, önümüzdeki iki yıl içinde 53.000’den fazla yeni işçi getirmek zorunda kalacaktı.

Yeni işe alım, Hindistan’daki Tamil Nadu fabrikasında üretimde önemli bir artışa işaret ederken, Foxconn’un Zhengzhou’su hala 200.000 işçi çalıştıran en büyük iPhone fabrikası. Yani firmanın bu hamlesinin, en büyük fabrikasının geçici olarak kapatılma darbesini azaltmanın bir yolu olmasını bekleyebiliriz.

Galaxy S23 Ultra kamera özellikleri ortaya çıktı