Fotoğraf büyük tepki topladı! Dursun Özbek’ten ‘Murat Kurum’ açıklaması

Yayın tarihi: 5 Mart 2024 Salı 8:24 am - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 8:25 am

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin ardından gerçekleştirilen basın toplantısında AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum ile büyük tepki toplayan fotoğrafını da açıkladı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile fotoğrafı gündeme oturdu. Özbek fotoğraf nedeniyle ‘Galatasaray camiasını küçük düşürmeye’ kadar suçlandı, ağır eleştiriler aldı.

Dün ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretinin ardından fotoğrafla ilgili yaptığı açıklama dikkatlerden kaçmadı. Fotoğrafı ‘gayriihtiyari’ olarak değerlendiren Özbek, “Rakip aday Murat Kurum ziyaret ettiğinde ‘İstanbul için bir şans’ demiştiniz. Andından da geçtiğimiz günlerde bir fotoğraf karesi çokça eleştirilmeye başlandı.  Siyasi renginizi belli ediyor musunuz?Diğer adaylara randevu vermediğiniz de iddia ediliyor. Bu iddia doğru mudur?” Sorusuna tam olarak şu yanıtı verdi:

“Sorunun  maksadı ve içeriğiyle ilgili  başka bir şey söylemek lazım. Şimdi burada  Sayın Başkan’ın ziyaretiyle ilgili konuşmamda da ifade ettim; benim başkan olduğum dönemde  yaklaşık bir buçuk seneyi aşkın süredir son derece güzel ilişkiler içinde Galatasaray’ın projeleriyle ilgili verdiği destek dolayı kendisine de teşekkür ettim. Galatasaray’ın  görüşleri bu yöndedir. Fotoğrafla ilgili; sayın başkanın davetine de gittim yani oradaydım. Gayriihtiyari  bir hareket. Yani şimdi dolayısıyla efendim orada söyleyecek ifade için herhangi bir şey yok.”

İmamoğlu ve Kurum’un birlikte yaptığı basın açıklaması:

Dursun Özbek’ten Ekrem İmamoğlu’na: Kravatı söylemedin

Kaynak: TELE1