Dursun Özbek’ten Ekrem İmamoğlu’na: Kravatı söylemedin

Yayın tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi 11:01 am - Güncelleme: 4 Mart 2024 Pazartesi 12:05 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu.

Olimpiyat oyunları üzerinden mesajlar veren Ekrem İmamoğlu “2027 Avrupa oyunlarında da karşılıklı imza aşamasında zaman dilimi işletiliyor. İstanbul’a olimpiyatları kazandırma süreci de önemli. İstanbul’un marka kulüpleri de ne büyük yoldaşımız olmalı. Niyet beyanımızı ortaya koyduktan sonra bu işin siyaseti partisi kurumu olmaz. Biz bunu inşa etmeye gayret ediyoruz. ” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Ali Koç’a ziyaret

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamasında şunları söyledi:

Çok değerli bir konuğumuz var Sayın Ekrem İmamoğlu ziyaret etti. Kendisiyle hem Galatasaray ile ilgili hem de sportif konuları istişare ettik. Yaklaşık 1,5 sendir görevdeyim bu görev süresince ilişkilerimiz gayet iyiydi. Bildiğiniz gibi belediye seçimleri var ondan sonra şampiyonluk yarışı var. Daha sonra da Galatasaray seçimi var. Bu dönemde İstanbul için en hayırlısını Sayın başkana da başarılar diliyorum. Hem 2027 Avrupa oyunları hem de 2036 Olimpiyat şehri olarak müracaatımız var. Ayrıca Galatasaray için önemli olan konulardan bir tanesi Paralimpik oyunlar için akademiler kuruyoruz. Bu manada hizmet verecek salonlar için belediyemizin desteğine ihtiyaç var. 31 Mart geliyor inşallah Türkiye için hayırlı bir sonuç çıkacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasında şunları söyledi:

Biz İstanbul’un çok önemli markalarından olan üç büyük kulübümüzün her konusuyla sürekli iletişim halinde olduk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal oalrak kulüplerimizle süreç işletmemizin zemini kolladık. Ben de kulüplerimizden karşılık gören bir diyalog gördüm. Biz de aynı şekilde 3 kulübümüzün de lehine çıkarına kollayan adımlar atmaya gayret ettik. İstanbul dünya markası Fenerbahçe’yi ziyaret etiğimde de söyledim. İstanbul’un dünya markası olan markaların başında da bu şehrin takımları geliyor. Bu sadece bu üç kulüp sadece futbol değil spor kültürü cemiyet yaşamı özel konumları olan kulüpler. Dolayısıyla onların bu toplumun başının tacı olduğunu biliyoruz.

Bazen iğneleyici sohbetler olabiliyor. Bunlar keyifli olduğu sürece hiçbir problem yok. İnşallah hiçbir takımın birbirini çok canını sıkan hale dönüşmemesi dileğimiz. İnşallah sonucu güzel olur. Bizim Galatasaray kulübümüzde stat ve çevresi burada yapılacak spor kompleksi bir çok hususta da yürüyen teknik ilişkilerimiz var bu nedenle İBB’nin yetkili kadrolarıyla buradaydık. Onlar üzerinde de bilgi alışverişlerinde bulunduk. Planlı takvimli işleri takip ediyor arkadaşlarımız.

Dursun Özbek’ten tepki çeken Murat Kurum desteği

İstanbul’un dünya çapında spor oyunlarına ev sahipliği yapanında da çabalarımız var. Sağolun onlar da özellik Sayın başkan bizim bu tür toplantılarımıza da eşlik ettiler. 2027 Avrupa oyunlarında da karşılıklı imza aşamasında zaman dilimi işletiliyor. İstanbul’a olimpiyatları kazandırma süreci de önemli. İstanbul’un marka kulüpleri de ne büyük yoldaşımız olmalı. Niyet beyanımızı ortaya koyduktan sonra bu işin siyaseti partisi kurumu olmaz. Biz bunu inşa etmeye gayret ediyoruz.

Sadece olimpiyat oyunları değil Paralimpik oyunlar meselesi var Galatasaray da bu konuda çok özeli bu branşlarla ilgili de dayanışmayı üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz.

KRAVATI SÖYLEMEDİN

Toplantısı sonrası İmamoğlu’nun Fenerbahçe ziyareti sırasında söylediği, “On defa bana sarı-lacivert kravat gelecek diye bekledik gelmedi valla” sözüne atıfta bulunan Özbek, “Kravatı söylemedin” dedi.

İmamoğlu cevap olarak “Hediyemi aldım evet” cevabını verdi.

Ekrem İmamoğlu, 34 numaralı Galatasaray’ın özel tasarım formasını aldıktan sonra programı noktaladı.

MURAT KURUM SORUSU

Özbek, Murat Kurum’la fotoğrafının gündem olmasıyla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

“Sorunun maksadı ve içeriğiyle ilgili başka bir şey söylemek lazım. Benim başkan olduğum dönemde yaklaşık 1,5 seneyi aşkın süredir son derece güzel ilişkiler içerisindeyiz. Galatasaray’ın görüşleri bu yöndedir. Fotoğrafla ilgili, dün Sayın Başkan’ın davetine de gittim. Gayri ihtiyari bir hareket, benim söyleyeceğim bir şey yok.”

Basın açıklamasının ardından Özbek, İmamoğlu’na cumhuriyetin 100’üncü yılı için hazırlanan ve arkasında 34 numara Ekrem İmamoğlu yazan formayı hediye etti.

DURSUN ÖZBEK AKP’NİN ADAYI MURAT KURUM İÇİN NE DEMİŞTİ?

Özbek, geçmişte Kurum hakkında “Sayın bakanımın ben İstanbul’a bakış açısını ben çok iyi biliyorum. Gerek Emlak Konut’taki gerekse bakan olduktan sonraki görev çerçevesinde bunları konuşmak tartışmak fırsatımız oldu. Şahsi kanaatim, sayın bakanın İstanbul için bir şans olduğu… Faaliyetlerini özellikle İstanbul’un ihtiyaçları çerçevesinde sürdüreceğinden son derece eminim.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Dursun Özbek’ten Murat Kurum eleştirilerine yanıt

Kaynak: TELE1