Flört uygulamasında milyonluk vurgun! Yakalandılar

Yayın tarihi: 23 Mart 2024 Cumartesi 6:13 pm - Güncelleme: 23 Mart 2024 Cumartesi 6:13 pm

Flört uygulamasında tanıştığı kişilerin mobil bankacılık şifrelerini öğrenen ve hesaplardaki paraları kendi hesaplarına aktaran üç şüpheli gözaltına aldı.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde S.Y. adlı kadın ile T.K. ve F.U isimli iki erkek arkadaşın flört uygulaması aracılığıyla çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürüldü.

S.Y., flört uygulaması üzerinden güvenini kazandığı kişilerin mobil bankacılık şifrelerini öğrendikten sonra fırsatını bulduğu zamanlarda bu kişilerin cep telefonlarını çalarak kaçtı. Araç dışında bir yerde buluşmayan S.Y.’yi her buluşmaya çıktığında da T.K. ve F.U. yakından takip etti.

KREDİ BİLE ÇEKMİŞLER!

Çalınan telefonlardan kişilerin banka hesaplarındaki parayla, yine aynı banka üzerinden çekebilecekleri miktarda çektikleri krediyi kendi hesaplarına gönderen ve bu şekilde çok sayıda kişiyi mağdur eden şüpheliler, yaklaşık iki milyon lirayı kendi hesaplarına aktardı.

Şikayetler üzerine takibe alınan üç şüphelinin İzmir’e kaçtığı belirlendi. Antalya Emniyeti Konyaaltı Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Bürosu ekipleri, İzmir’e gidip şüphelileri eş zamanlı operasyonla bulundukları adreste gözaltına aldı.

Getirildikleri Antalya’da emniyette ifadeleri alınan şüpheliler, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Flört uygulamalarına dikkat

Flört uygulamasında tanıştığı kişilerin mobil bankacılık şifrelerini öğrenen ve hesaplardaki paraları kendi hesaplarına aktaran üç şüpheli gözaltına aldı.

Kaynak: DHA