Flash TV’nin yeni ismi için harekete geçildi

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 3:40 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 3:53 pm

Kayyumdan sonra yayın hayatına ‘Flash Haber TV’ olarak devam eden kanalın ortaklarından Mehmet Emin Göktuğ bir basın duyurusu gerçekleştirdi. Göktuğ, “Flash TV’nin isim ve varlıklarını kullanarak, ‘Flash Haber’ adı altına yayın yapanlara karşı hukuksal süreç başlatılmıştır” dedi.

Daha önce kayyum atanan Flash TV kanalının ortaklarından Mehmet Emin Göktuğ, yeni açılan ‘Flash Haber TV’ ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Flash TV’nin isim ve varlıklarını kullanarak, ‘Flash Haber’ adı altına yayın yapanlara karşı hukuksal süreç başlatılmıştır” diyen Göktuğ, “Daha önce şirket yönetim kurulundan habersiz olarak olası bir fon desteğiyle ele geçirilmiş Flash TV’ye yapılan saldırının yeni bir halkasıdır” ifadelerini kullandı.

ORTAKLAR ANLAŞMAZLIĞA GİRDİ

Flash TV 2021’de iş insanı Ömer Ziya Göktuğ’un yönetiminde tekrardan yayına başladı. Göktuğ’un hayatını kaybetmesinden sonra yapılan açıklamada ortakların anlaşmazlığa girdiği ve ulusal yayıncılık lisansını yenilenemeyerek yayınlara son verildiği duyuruldu.

KANALIN ADI DEĞİŞTİ

Flash TV’den yapılan açıklamanın ardından, kanalda bir değişiklik yaşandı. Kanal isim değiştirerek Flash TV yerini Flash Haber TV’ye bıraktı.

Flash Haber TV ise konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Anayasal haber alma hakkı çerçevesinde, her fikir ve kuruma eşit mesafede, tarafsız ve özgür yayıncılık prensipleri ile dünyada ve ülkemizde gelişen olaylar, şeffaf, yalın ve doğru şekilde artık Flash Haber TV’de.”

FLASH TV’NİN SAHİBİNDEN, ‘FLASH HABER’ ÇIKIŞI

Son olarak yaşananlara basın açıklamasıyla sert bir tepki gösteren Flash TV’nin sahibi Mehmet Emin Göktuğ, “Flash TV’nin isim ve varlıklarını kullanarak, ‘Flash Haber’ adı altına yayın yapanlara karşı hukuksal süreç başlatılmıştır” dedi.

“Haklı hukuki süreçleri ve kanunlara arkadan dolanarak, kaçma ve oldu bittiyle Flash TV’nin talan edilmesine müsaade edilmeyeceğini” belirten Göktuğ, “Flash Tv’nin maddi manevi haklarını korumada asla taviz verilmeyeceğini kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.

“FLASH TV’YE SALDIRININ YENİ BİR HALKASI”

Açıklamada, “Kayyum yönetimindeki Flash TV yayınını sona erdirirken, marka hakkına da tecavüz niteliğindeki isimler; aynı frekanstan, başka bir şirketin yayınının yapılması daha önce şirket yönetim kurulundan habersiz olarak olası bir fon desteğiyle ele geçirilmiş Flash TV’ye yapılan saldırının yeni bir halkasıdır” sözlerine yer verildi.

Mehmet Emin Göktuğ imzasıyla yapılan basın duyurusu şu şekilde:

Kayyum atanan Flash TV yayın hayatını sonlandırdı, kanalın adı değişti