Flaş! AKP’li vekiller İlker Başbuğ için tarih verdi

Yayın tarihi: 6 Şubat 2020 Perşembe 3:03 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2020 Perşembe 3:20 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Çelik, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un açıklamasıyla gündeme gelen, askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan kanun teklifi tartışmalarına ilişkin açıklama yapan Çelik, “Arkadaşlarımız Başbuğ’a gereken karşılığı verecektir” dedi. Çelik, AKP’li vekillerin yarın Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

41 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketiyle ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın bölgede “Çığ tehlikesi var” uyarılarına rağmen iş makineleriyle yolu açtırmaya çalışarak ikinci çığa yol açabilecek bir tedbirsizlikte bulunduğu yönündeki açıklamasını eleştiren Çelik, gündeme ilişkin şunları kaydetti:

Habertürk Ankara Temsilcisi: Çığa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sebep oldu

“Üst süte üzücü olaylar yaşadık. Çığ hadisesi hepimizi derinden yaraladı. Birincisinin acısı geçmeden ikincisi içimizi yaktı. Çok sayıda kaybımız oldu. kaybettiğimiz canlar için Allah’tan rahmet diliyoruz. İlgili arkadaşlarımız olayı yerinde takip ediyor. Bu hadiseyle ilgili üzüntümüz devam ederken Sabiha Gökçen’deki kaza ile yine kaybettiğimiz vatandaşlarımız oldu. Bu da üzücü bir hadise. Bununla ilgili yorumlar yapılıyor. Savcılık soruşturma yürütüyor. Çeşitli mecralarda spekülatif haberler var. Bunlara itibar edilmemesi gerekir. Bu üzücü hadise ile ilgili yüreğimiz yanarken ölüm haberleri yaralı haberleri konusunda hassas olmak gerekir.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı çığ altından kurtarıldı. Çığa arkadaşımızın sebep olduğu gibi gazetecilik faaliyetiyle izah edilmeyecek yakıştırmaları oldu. Haksız vicdansız bir açıklama oldu. Sonunda o gazeteci de özür dilemiş. İnsanları kaygı ve endişeye sevk ediyoruz. Bunun dili konusunda yüksek hassasiyet gösterilmeli.”

KAZA AÇIKLAMASI

“Ne pistle ne de başka bir alanla ilgili bir sorun söz konusu değil. Bakımlar sürekli yapılıyor. Kaza, kendi bağlamı içerisinde değerlendirilmesi gereken bir kaza. Uçuş güvenliğini riske eden bir durum yok.”

‘Pist yorgun’ demişti… Sabiha Gökçen’deki kaza sonrası Bakan Turhan’ın açıklaması akıllara geldi

NE OLMUŞTU?

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, geçen hafta katıldığı bir programda, 26 Haziran 2009’da Meclis’ten geçirilen torba yasadaki ‘asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması’na ilişkin maddeyi hatırlatmış, “26 Haziran 2009’daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETÖ’nün siyasi ayağı yok dersek gerçek inkar olur” demişti.

İlker Başbuğ’dan Erdoğan’a ağır cevap

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İlker Başbuğ hakkında “Parlamentonun hukukunu korumak için süratle hepiniz dava açmalısınız” ifadelerini kullanmıştı.

Başbuğ ise Erdoğan’ın bu açıklamalarına, “Dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türk Milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı duymuş olduğumuz saygı ve sorumluluklarımız çerçevesinde doğru bildiklerimizi söylemekten hiçbir şey bizi alıkoyamayacaktır” şeklinde yanıt vermişti.