FLAŞ… Ahmet Altan gözaltına alındı

Yayın tarihi: 12 Kasım 2019 Salı 7:26 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2019 Salı 11:08 pm

FETÖ yapılanmasından tahliye edilmişti, Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Ahmet Altan Dokuz gün önce tahliye olmuştu. Ahmet Altan’ın yakalama kararının daha UYAP’ta açıklanmadan Sabah gazetesinde yer alması dikkat çekti. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkındaki tahliye edilme kararını kaldırmasının ardından yakalama kararı çıkarılan Ahmet Altan gözaltına alındı.

FETÖ’nün medya yapılanması davasında 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 10 yıl 6 ay ‘Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan ceza alan Ahmet Altan’ın tahliyesine yönelik mahkeme kararına 6 Kasım günü itiraz etti.

Ahmet Altan 1138 gün sonra tahliye oldu: En çok gökyüzüne bakmayı özledim

POLİSLER EVİNDE

T24’ün haberine göre; polis, hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından Ahmet Altan’ı almak için Göztepe’deki evine gitti. Evinde çocukları Sanem Altan, Kerem Alta ile vedalaşan Ahmet Altan, 1138 gün tutuklu kaldıktan sonra bir hafta önce tahliye edildiği Silivri Cezaevi’ne götürülmek üzere gözaltına alındı.

Ahmet Altan; önce Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüyor. Altan’ın gece emniyette gözaltında tutulacağı, yarın Silivri Cezaevi’ne nakledilmesinin planlandığı öğrenildi. Kaynak: Ahmet Altan gözaltına alındı

Sabah gazetesinin haberine göre, Tahliyeye yapılan itiraz İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme heyeti, savcılığın itirazını kabul ederek Ahmet Altan hakkında verilen tahliye kararını kaldırdı. Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Gülen’in yeğenini yazmıştı… Altan hakkında yakalama kararı o yazısından dolayı mı çıkarıldı?

3.5 YIL TUTUKLU KALMIŞTI

FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik dava kapsamında yaklaşık 3.5 yıl tutuklu kalan ve geçtiğimiz günlerde hakkında tahliye kararı verilen eski Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldığı iddia edildi.

Mehmet Altan için beraat, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a tahliye!

Sabah gazetesinden Nazif Karaman’ın haberinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Altan’ın tahliyesine yönelik karara yaptığı itirazın kabul edildiği ileri sürüldü.

Haber şöyle devam etti:

“İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, savcılığın itirazını kabul ederek Ahmet Altan hakkında verilen tahliye kararını kaldırdı. Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.”

AVUKATINDAN AÇIKLAMA: KARAR GİZLENDİ

Ahmet Altan’ın avukatı Figen Albupa Çalıkuşu, Tarafsız Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Savcılığın yaptığı itiraza dair İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi karar verdi. Ben 3 gündür mahkemeye gidiyorum. Bugün de gittim. Karar verilmişti ama mahkeme başkanının talimatı ile bana karar verilmedi. Benden karar gizlendi” dedi.

Kararın medyaya servis edilmesine tepki gösteren Çalıkuşu, “Benden gizlenen karar şimdi medyada, Karar doğru mu bilmiyorum. Kararın avukatından gizlenip, medyaya sızdırılması doğalmıdır. Yanlı, hukuki olmayan bir yaklaşım” dedi.

Çalıkuşu, “Aslında böyle bir karar verilemez. Bu mahkeme bir hüküm kurdu. Hüküm kuracak olan mahkeme üst mahkemedir” dedi.

‘3 YILLIK DOSYAYA DÜN ATANAN MAHKEME KARAR VERDİ’

T24’e konuşan Altan’ın avukatı Çalıkuşu, “Gözünün önünde yazılan ancak kendisine verilmeyen kararı Sabah gazetesinin internet sitesinden öğrendiğini, 3 yıllık dosyaya başkanı dün atanan mahkemenin tutukluluk kararı vermesinin hukuku çiğnemek olduğunu” söyledi.

UYAP NEDİR?

Tam açılımı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi olan UYAP hakkında resmi sitesinden (https://www.uyap.gov.tr/Genel-Bilgi) yapılan açıklama da tanım şu şekilde yapılıyor.

“UYAP; günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ile dış birim entegrasyonunu sağlayan ve e-Dönüşüm sürecinde e-Adalet ayağını oluşturan bir bilişim sistemidir.”

UYAP NE İŞE YARAR?

Hem yargı mensuplarının hem de vatandaşların kullanabileceği UYAP, eskiden arşivlenen ve ulaşması pek mümkün olmayan belgelere ulaşımı daha imkânlı hale getiriyor. Peki, UYAP ne işe yarar?
Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) en büyük teknoloji nimetlerinden biridir. UYAP sayesinde Adalet Bakanlığı’nın 81 ildeki teşkilatların, Adalet Bakanlığı’na bağlı olan kuruluşların hem adli hem de idari tüm yargı organlarının donanım ve yazılımsal olarak birbirine bağlanmasına olanak sağlanır.