Ahmet Altan 1138 gün sonra tahliye oldu: En çok gökyüzüne bakmayı özledim

Yayın tarihi: 5 Kasım 2019 Salı 7:18 am - Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 7:19 am

23 Eylül 2016’dan bu yana tutuklu bulunan gazeteci-yazar Ahmet Altan, 138 gün sonra cezaevinden çıktı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Altan en çok gökyüzüne bakmayı özlediğini ifade etti.

Gazeteci Ahmet Altan, gazeteci Prof. Dr. Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak’ın haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada Ahmet Altan “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine karar verildi.

Mehmet Altan için beraat, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a tahliye!

Nazlı Ilıcak “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek adli kontrolle tahliyesine karar verildi.

Mehmet Altan’ın ise beraatine hükmedildi.

Bu kararın ardından Ahmet Altan 23 Eylül 2016’dan bu yana tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi. Altan’ı çok sayıda yakını ve arkadaşı karşıladı.

Cezaevinden çıkan Nazlı Ilıcak’tan ilk açıklama

AHMET ALTAN: GÖKYÜZÜNE BAKMAYI ÖZLEDİM

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Altan, “İlk tahliye kararımı duyduğumda biraz üzüntü hissettim. Öbür çocuklar tahliye olmadılar onlar için çok üzüldüm. İçeride binlerce masum adam var. Bu biraz üzücü tabii ki” şeklinde konuştu.

Altan en çok gökyüzüne bakmayı özlediğini ifade etti. Altan, “Yıllarım kaybolmadı. Yıllarımın kaybolmasına izin vermedim. Kitaplar yazdım. Yıllarımı o kadar kaybetmem ben” İfadelerini kullandı.