Fiyat performans bakımından son derece iddialı

Yayın tarihi: 14 Kasım 2023 Salı 10:00 am - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 10:31 pm

Honor, fiyat performans bakımından son derece iddialı gelen yeni orta segment akıllı telefonu Honor X50i+’ı resmi olarak tanıttı.

Hayatına Huawei’nin alt markalarından biri olarak başladıktan sonra yoluna bağımsız bir şirket olarak devam eden Honor, akıllı telefon pazarındaki varlığını her geçen gün biraz daha güçlendiriyor. Bu yıl çok sayıda yeni telefonu kullanıcılarla buluşturan şirket, bu hafta akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Honor X50i+, dün düzenlenen etkinlikle resmen tanıtıldı. Telefon, teknik özelliklerine göre oldukça cazip bir fiyatla geliyor.

Honor X50i+

Honor X50i+, 6.7 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Ekranın üzerindeki delikte 8 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Telefonun ön yüzünde tek kamera bulunuyor olsa da tasarımı sanki çift kamera varmış izlenimi vermesini sağlıyor.

Honor’un yeni bütçe dostu telefonu Dimensity 6080 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor: 256 ya da 512 GB. Yazılım tarafında ise telefon Android 13 tabanlı MagicOS 7.2 işletim sistemiyle geliyor.

İlginizi çekebilir: Honor X9b ilk kez görüldü

Telefonun arka yüzündeki kamera tasarımı oldukça ilgi çekici olsa da söz konusu teknik özellikler olduğunda aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Telefonun 108 megapiksellik ana lensi aslında hiç fena değil ama ona sadece 2 megapiksellik bir derinlik sensörünün eşlik etmesi, Honor X50i+’ın kamera konusunda zayıf kalmasına neden oluyor.

X50i+, 4500 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 33W. Sadece 166 gram ağırlığında olan X50i+, bu yıl çıkan en hafif akıllı telefonlardan biri olmasıyla da dikkat çekiyor. Telefonun en dikkat çekici özelliği ise fiyatı. 256 GB’lık versiyonu 220 dolara satışa sunulan X50i+, özelliklerine göre son derece cazip bir fiyat etiketine sahip.

Samsung Galaxy A15 5G performans testinde görüldü