Fitch Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü

Yayın tarihi: 11 Mart 2023 Cumartesi 7:08 pm - Güncelleme: 11 Mart 2023 Cumartesi 7:09 pm

Fitch, Türkiye için büyüme beklentisinde aşağı yönlü revizyona gitti. Kredi derecelendirme kuruluşu, son raporda büyüme beklentisini yüzde 2,5’e çekti.

Derecelendirme kuruluşu Fitch, mart ayı küresel ekonomik görünüm raporunda Türkiye için büyüme beklentisinde aşağı yönlü revizyona gitti. Bir önceki raporda yüzde 2,9 büyüme öngören kredi derecelendirme kuruluşu, son raporda Türkiye için büyüme beklentisini yüzde 2,5’e çekti.

Raporda, Türkiye ekonomisinin 2024’te yüzde 3 büyümesinin beklendiği belirtildi. Fitch daha önce Türkiye’nin 2024’te yüzde 2,9 büyüme kaydedeceğini öngörmüştü. Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin Türkiye’nin kısa vadeli ekonomik koşullarında etkili olmasının muhtemel olduğuna işaret edilen raporda, yeniden yapılanma programlarıyla birlikte üçüncü çeyrekte büyümenin hızlanmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Fitch’ten Türkiye’nin kredi notuna yönelik açıklama

KÜRESEL BÜYÜME TAHMİNİ ARTTI

Küresel ekonomiye ilişkin 2023 büyüme tahminini yüzde 1,4’ten yüzde 2’ye çıkaran kredi derecelendirme kuruluşu, küresel büyüme tahminini 2024 için ise yüzde 2,7’den yüzde 2,4’e düşürdü. Raporda, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana Fitch’in ilk kez küresel büyüme tahminini yükselttiğine dikkat çekilerek söz konusu yükselişin Çin’in kovid-19 kısıtlamaları sonrası yeniden açılması, Avrupa doğal gaz krizinin rahatlaması ve ABD’de tüketici talebindeki dayanıklılığı yansıttığı belirtildi