Fitbit, daha önce benzeri görülmemiş bir suçlamayla dava edildi

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2022 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2022 Cuma 7:14 pm

Fitbit cihazları cilt yanığına mı sebep oluyor? Akıllı giyim kategorisi, akıllı telefon ya da tablet kadar sıkı bir piyasa değil. Bu yüzden, daha küçük ölçekli markalar da akıllı giyim cihazlarında varlık gösterebiliyorlar.

Aslına bakılırsa çok da iyi işler çıkaran pek çok marka da var. Bugüne kadar piyasaya sürdüğü birçok başarılı akıllı saat ve akıllı bileklik modeliyle dikkatleri üzerine çeken Fitbit markası da, bu isimlerden biri. Ancak bu markanın başı, son günlerde artan kullanıcı şikayetleriyle dertte.

 

İlk olarak Fitbit Ionic ile ortaya çıkan ve markanın da hatasını kabul ederek kusurlu gördüğü tüm ürünlerini geri çağırdığı “deride yanığa sebebiyet verme” problemi, diğer ürünlerde de baş göstermiş gibi görünüyor. Kullanıcı şikayetlerine göre, kabul edilebilir düzeyden çok daha fazla ısınan Fitbit marka cihazlar, ciltte yanıklara sebebiyet veriyor.

 

fitbit

Firma her ne kadar bu sorunun Ionic ile sınırlı kaldığını iddia etse de, Fitbit Versa Lite ve Versa 2 modellerini kullanan bazı kullanıcılar, cihaz kusurundan kaynaklı deri yanması şikayetiyle mahkemeye dava açtı. Bu konuya ilişkin henüz yeni bir açıklama yapmayan Fitbit ise, kimi kullanıcıların iddiasına göre kusurun hijyen konusunda yeterli özeni göstermeyen akıllı giyim cihazı kullanıcılarında olduğunu iddia etmiş.

 

Gerçek tabi ki mahkeme süreci sonunda anlaşılacak ancak bugüne kadar şikayete konu olan ürünlere baktığımız zaman neredeyse bütün Fitbit modellerini görüyor olmamız, markanın başının ilerleyen süreçte bir hayli ağrıyacağını gösteriyor.

Google Asistan kullanışlı bir özellik alıyor