Fırtına ikinci yarıda esti, küme düşme hattı alev alev

Yayın tarihi: 28 Nisan 2024 Pazar 9:42 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2024 Pazar 9:43 pm

Haber: BİŞAR ARSLAN

Süper Lig’de Trabzonspor küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya olan Gaziantep FK’yı geriden gelerek 4-2 mağlup etti. Hatayspor ve Pendikspor haftayı puansız kapatırken küme düşme potası ateş topuna döndü. 

Süper Lig’de 34. hafta bugün oynanan dört maçla devam etti.

Lig’de üçüncü sırada Trabzonspor sahasında küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya olan Gaziantep FK’yı ağırladı. Bordo mavililer ilk yarısını 2-0 geride kapattığı maçı 4-2 kaybetti. Trabzonspor Onuachu hattrick yaparken, bir golü ise E. Bardhi kaydetti.

Konuk ekip Gaziantep FK ise 2-0 öne geçmesine rağmen mağlup olarak küme düşme potasından uzaklaşma fırsatını tepti. Kırmızı siyahlılar 34 puanla 16’ın sırada yer alıyor.

Bu arada küme düşme potasında yer alan Hatayspor ve Pendikspor haftayı puansız kapattı. Hatayspor Başakşehir’e 2-1 mağlup olurken, Pendikspor evinde Kayserispor’a 2-1 kaybetti. Yine küme düşme potasının en üst sırasında yer alan Fatih Karagümrük’ün maç eksiğiyle 33 puanı var. İstanbul ekibi yarın Antalyaspor karşılaşacak.

Ligin bitimine üç hafta kalırken 41 puanla 11’inci sırada yer alan Adana Demirspor dahil 9 takımın küme düşme ihtimali matematiksel olarak devam ediyor.

Bu arada ligden düşen ilk takım İstanbulspor olmuştu.

Ligdeki puan durumu ve haftanın sonuçları şu şekilde:

Haftanın sonuçları

Puan durumu

Kaynak: HABER MERKEZİ