Fırtına Alanya’da dindi! Tarihi fark

Yayın tarihi: 9 Ocak 2023 Pazartesi 10:29 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2023 Pazartesi 10:29 pm

Trabzonspor Alanya’da ağır hezimete uğradı. Alanyaspor Fırtına’nın ağlarına beş kez havalandırarak rahat bir galibiyet aldı.

Süper Lig’in 18. haftasında deplasmanda Alanyaspor’la karşı karşıya gelen Trabzsonspor, tarihi bir fark yedi. Trabzonspor sahadan silinirken maç, Alanyaspor’un  5-0’lık galibiyetiyle son buldu.

Son 3 deplasmandır kazanamayan Trabzonspor, Alanyaspor deplasmanında resmen havlu attı. Abdullah Avcı’nın yönettiği Fırtına haftanın kapanış mücadelesinde Alanya’da 5-0 mağlup oldu.

Trabzonspor deplasmanda ağır yaralı! 4-1

Akdeniz ekibi Süper Lig tarihinde ilk kez Trabzonspor’a bir maçta beş gol atarken bordo mavililer son iki maçta toplam 9 gol yedi.

İLK YARIDA 3 GOL!

Alanyaspor’a galibiyeti getiren golleri Efecan Karaca, Ahmed Hassan (2), Eduardo ve Yusuf Özdemir attı. Alanyaspor’un 5 isabetli şutta 5 gol bulması ise dikkat çekti. Trabzonspor, bu sezon ilk kez bir Süper Lig karşılaşmasının ilk yarısında üç gol yedi.

Ev sahibi maça Runarsson, Fatih Aksoy, Furkan Bayır, Balkovec, Umut Güneş, Lusamba, Pereira (Dk. 32 Yusuf Özdemir), Efkan Bekiroğlu, Zinedine Ferhat, Efecan Karaca, Ahmed Hassan 11’i ile çıktı.

Trabzonspor ise karşılaşmaya Uğurcan Çakır, Larsen, Gbamin, Hugo, Eren Elmalı, Siopis, Naci Ünüvar, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Trezeguet, Umut Bozok 11’i ile başladı.

PUAN FARKI 10 OLDU!

Trabzonspor, 5-0’lık yenilginin ardından 29 puanla 6. sırada kaldı ve lider Galatasaray ile arasındaki puan farkı 10 oldu. Alanyaspor ise 24 puanla 8. sıraya çıktı.