Firari sanık müteahhitlerin avukatı Ersan Şen’e büyük tepki: Burası TV programı değil

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 2:25 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 2:25 pm

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı‘na ilişkin davada firari sanıkların avukatı Ersan Şen‘e yakınlarını kaybeden müştekiler tepki gösterirken Şen’e sosyal medyadan da tepki yağdı.

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşma, kimlik tespitlerinin ardından iddianame özetinin okunması ile devametti. Tutuklu müteahhit Y. A. ve tutuklu sorumlu mühendis M.T. duruşmada hazır bulunurken mimar E.D. SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sanık avukatları tarafında Av. Ersan Şen, müşteki tarafında Av. Rezan Epözdemir ve Kahramanmaraş Barosu Başkanı M. Burak Gül ve Tutar Yapı Sitesi ile Ekim Apartmanı davalarının avukatları salonda hazır bulundu.

SUÇLAMALARI REDDETİ

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre ilk savunmayı yapan E. D., suçlamaları reddetti. Kendisinin iç mimar olarak kaba inşaat ile alakası olmadığını söyleyen E.D. binanın yıkılma nedeninin Kervan Pastanesi’nin yaptığı tadilat ile alakasının olmadığını savundu.

İsmail Saymaz ile Ersan Şen canlı yayında birbirine girdi: Benden ağır cevap alırsınız

‘BEN FEN ADAMI DEĞİLİM, SANAT ADAMIYIM’

E. D., yıkılma nedeni olarak beton kalitesi başta olmak üzere projenin sorumluluklarını yerine getirmeyenler ve bunu denetlemeyenler olduğunu söyledi. E. D. ayrıca “Ben fen adamı değilim, sanat adamıyım. Mağdurum. Müteahhit bile bilinçli taksirle yargılanırken ben neden olası kastla yargılanıyorum?” ifadeleriyle tutuksuz yargılanma talebiyle tahliyesini talep etti.

E. D., mahkeme başkanının “Tadilat yapıldığına ilişkin fotoğrafları gördün mü?” sorusuna “Gördüm ancak fotoğrafların bu binaya ait olduğunu düşünmüyorum. Bu fotoğraflar internetten bulunabilecek şeyler” yanıtını verdi. E. D.’nin yanıtı kayıp yakınlarının tepkisine neden oldu.

MMAHKEMEDE GERGİNLİK

Tutuklu iç mimar E. D.’nin savunması sonrası müştekilerin sorularına geçildi. Müştekilerin E.D.’nin açıklamalarında çelişki olduğunu belirtmesi üzerine E.D.’nin avukatı, “Müvekkilimin tanık olarak verdiği ifadeler, şüpheli pozisyonunda ifade vermesiyle geçersiz hale gelmiştir” savunmasını yaptı.

Soru cevap kısmında sanık avukatlarının da sanık E.D.’ye soru sorması üzerine avukat Dr. Rezan Epözdemir “Sayın Başkan, burada bir usul sorunu var. Bu işleyiş ile müştekilere yönelik çapraz sorgu gibi bir durum oluyor” itirazında bulundu. Talep mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

Canlı yayında ‘her şeyolog’ tartışması! Ersan Şen kızdı

Sonrasında ise sanık avukatı Ersan Şen “Duruşma naklen yayınlanıyor, tweetler atılıyor” tepkisi üzerine tansiyon yükseldi. Müşteki tarafı bu iddiaya karşı çıkarken Av. Epözdemir “Duruşma salonundan ses ve görüntü aktarımı yapılmadığı sürece paylaşımlar bu biçimde değerlendirilemez” ifadelerini kullandı.

REZAN EPÖZDEMİR’DEN ERSAN ŞEN’E: NEDEN RAHATSIZ OLUYOR?

Başka bir kayıp yakını avukatı “Duruşmanın takip edilmesinden Rezan Epözdemir rahatsız olmuyor da, Ersan Şen neden rahatsız oluyor? Biz rahatsız olmuyoruz. Siz rahatsız oluyorsunuz; çünkü kaçakları savunduğunuz için çekiniyorsunuz” demesiyle münakaşa yaşandı. Bunun üzerine duruşmaya ara verildi.

‘AVUKATI OLDUĞUNUZ FİRARİ SANIKLARI GETİRİN’

Sanık mühendis M.T. “yönlendirme raporlar hazırlandığı” iddiasını ortaya atarken, bir müşteki avukatı “Duygusaldır nedeni” yorumunda bulundu. M.T. bu yoruma “Onu ben söyleyemem ama herkesin malumu” yanıtını verdi. Savunması sonrası M.T.’ye sanık avukatı Ersan Şen sorular yöneltti. Şen’in sorularına hem M.T.’nin avukatı hem de müşteki avukatları “Bunlar soru değil yorum” diyerek tepki gösterdi.

“BURASI TELEVİZYON PROGRAMI DEĞİL”

Bunun üzerine M.T.’nin avukatı ile Ersan Şen arasında tartışma yaşandı. Avukat, Şen’e “Burası televizyon programı değil Ersan Şen. Duruşma salonundasınız, moderatör eşliğinde yapılan bir tartışma programında değilsiniz. Avukatı olduğunuz firari sanıkları getirin de biz de onlara böyle sorular soralım” dedi.

Ersan Şen ise “Kaçakları yakalamaz bizim işimiz değil. Devletin jandarması var, polisi var. Siz her kaçak müvekkilinizi getirip teslim ediyor musunuz” diye sordu.

SOSYAL MEDYADANDA TEPKİ YAĞDI

Kahramanmaraş’taki ilk depremde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı‘na ilişkin davada firari sanıkların avukatı Ersan Şen’e sosyal medyada da tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları:

Kaynak: TELE1