Finlandiya NATO kararını verdi!

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 1:18 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2022 Pazar 5:18 pm

Finlandiya hükümeti, NATO üyeliğine başvurmaya karar verdiğini açıkladı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, “NATO üyeliği için resmen başvuracağız” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile iki ülkenin NATO’ya üyelik müracaatına ilişkin üçlü toplantı yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde, NATO’da müttefik olacak bir ülkenin terör örgütü YPG/PKK’ya destek vermemesi gerektiğini belirterek, “Bu iki ülke (İsveç ve Finlandiya) PKK ve YPG’ye açık bir şekilde destek vermektedir. Bunlar terör örgütüdür.” ifadelerini kullandı.

FİNLANDİYA DEVLET BAŞKANI: RESMEN BAŞVURACAĞIZ

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ülkesinin NATO’ya üye olmak için resmen başvuru yapacağını açıkladı.  Sauli Niinistö, “NATO üyeliği için resmen başvuracağız” dedi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği sorunlar hakkında Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

 

Rusya’dan NATO çıkışı: Harekete geçeriz!