Financial Times’ın haberine cevap veren Nebati alay konusu oldu

Yayın tarihi: 15 Eylül 2022 Perşembe 11:33 am - Güncelleme: 15 Eylül 2022 Perşembe 11:33 am

Financial Times‘ın Türkiye’nin kaynağı belirsiz para ile oluşan cari açığını kapatmaya çalıştığını söylediği habere Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Financial Times’a göre Türkiye, 2022 yılında Ocak-Temmuz ayları arasındaki dönemde, Merkez Bankası’nın açıkladığı ‘net hata ve noksan’ kalemindeki artışın devam ettiğini ifade etti. Cari açıkta oluşan 36.7 milyar dolar borcun 24.4 milyar dolarının bu şekilde kapatıldığını ve bu durumun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın borçlanma maliyetini düşürmenin enflasyonu düşürdüğüne inanması açısından alışılmadık bir durum olduğu aktarıldı.

Erdoğan’ın alışılmadık faiz politikalarının Türkiye ekonomisinde derin sorunlara yol açtığı belirtilen Financial Times analizinde küresel yatırımcıların son on yılda Türkiye’den büyük bir çıkış gerçekleştirdiği belirtildi. FT, son dönemde ciddi değer kaybı yaşayan TL’nin döviz karşısındaki açığının, kaynağı belirsiz para ile finanse edildiğini belirttiği yazıda bu paranın kaynağının nereden geldiği soruldu.

Financial Times’dan dikkat çeken Türkiye’de kaynağı belirsiz para analizi

NEBATİ’DEN İLGİNÇ CEVAP

Kendisine ait resmi sosyal medyadan Financial Times’ın analizlerinin bulunduğu habere cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati İngilizce olarak “Türkiye Economy Model – Investment – Production – Employment – Exports – Growth ”  (Türkiye Ekonomi Modeli Yatırım- Üretim – İstihdam – İhracat – Büyüme) ifadelerini kullandı..

TEPKİ YAĞDI

Nebati’nin paylaşımı sonrasında vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi. Bazı kullanıcılar Nebati’ye ‘istifa’ çağrısında bulundu.